5 alimente care te imbatranesc prematur

Este mai simplu să ştii ce să eviţi în alimentaţie pentru a arăta în formă. Pe termen lung, acest regim de viaţă sănătos te va ajuta să înaintezi în vârstă frumos, să pari mai tânără şi încrezătoare.

Grăsimile trans – se găsesc în prăjeli şi produse de patiserie, pe care le iubim pentru gustul lor. Acestea, însă, îţi îngroaşă şi blochează arterele şi vasele mici de sânge, iar pielea nu va mai fi irigată corespunzător şi va îmbătrâni prematur.

 

 

Zahărul – problema cu el este că se găseşte în mai toate alimentele şi îţi va fi foarte greu să îl eviţi, aşa că trebuie să fii foarte atentă. Cel puţin atunci când găteşti acasă înlocuieşte-l cu miere iar în rest, ai grijă ce cumperi. Zahărul în exces în organism de lipeşte de colagen şi îţi face pielea să pară lipsită de flexibilitate.

Îndulcitorii artificiali – crezi că fac un lucru bun pentru tine că eviţi zahărul, însă aspartamul se găseşte în foarte multe produse din magazin şi este asociat durerilor de cap şi te face să pofteşti la mai mult dulce!

 

 

Sarea – îţi deshidratează corpul ceea ce te face să arăţi obosită iar pe termen lung îţi afectează rinichii şi îţi creşte tensiunea. În timp poţi să elimii treptat sarea din alimentaţie fără să afecteze gustul mâncărurilor.

Alcoolul – deşi îţi face serile mai vesele, a doua zi vei arăta mai rău, din cauza lui. Alcoolul îţi deshidratează pielea şi favorizează apariţia ridurilor, îţi provoacă cearcăne şi cel mai rău, pierzi colagenul care îţi făcea pielea elastică.

 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.