4 simptome bizare dupa sex

Labiile sunt umflate

Din cauza sangelui care iti invadeaza zona intima atunci cand esti excitata, vaginul si vulva devin inchise la culoare – din rosiatice se fac mov inchis, iar labiile devin mai carnoase. Dar odata ce ai orgasm, sangele se retrage si pielea isi reia forma si culoarea.

Clitorisul e foarte sensibil

Iubitul tau vrea s-o faceti din nou, insa clitorisul tau nu e inca pregatit. "Corpul tau isi revine dupa orgasm; sangele care a navalit in aceasta zona intesata de terminatii nervoase isi reia ritmul normal, iar acest lucru face clitorisul sensibil", explica dr. Alyssa Dweck.

In cazul in care senzatia persista mai multe ore, este din cauza ca clitorisul probabil a fost destul de… "agresat". Daca nu te mai atingi de el o zi sau doua, nu te va mai durea.

Observi cateva picaturi de sange

"Atunci cand lubrifierea lipseste, frecarea poate provoca abraziuni pe peretii vaginali si, drept rezultat, poate curge sange sub forma unor mici stropi", spune dr. Dweck. De asemenea, daca sangele este inchis la culoare, e posibil sa fie doar o ramasita din zilele de menstruatie.

Un alt scenariu poate fi ca ceva nu e totusi in regula. Spune-i ginecologului, insa nu te panica. Sangele poate proveni de la excrescenta beninga numita polip, pe care multe femei o au pe cervix, sau e semn ca ai chlamydia – o infectie bacteriana care se vindeca cu reteta prescrisa de medic.

Mirosul devine diferit

Un miros intepator sau greu dupa sex este rezultatul normal al combinatiei dintre transpiratie, sperma, lubrifianti si fluide vaginale, care s-au amestecat intr-un mediu cald, explica dr. Donnica Moore. Insa daca mirosul este fetid, e semn al unei infectii, deci programeaza-te la ginecolog.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.