4 semne ca instructorul de fitness nu e eficient

Eşti împăcată cu evoluţia ta la sala de sport sau simţi că poţi mai mult, dar nu ai suficientă… susţinere?

E destul de uşor să renunţi la o cafenea unde brusc s-au înrăutăţit serviciile sau la un hairstilist care nu îţi mai „nimereşte“ deloc tunsorile în ultima vreme, dar odată ce te-ai ataşat de instructorul cu care faci sport, găseşti că ţi-e mai dificil să îl schimbi. Şi pe bună dreptate – tipii ăştia trebuie să fie empatici, dar şi foarte talentaţi. Trebuie să fie serioşi şi să te certe constructiv, atunci când exerciţiul nu îţi iese bine din prima. Cum ştii însă că pur şi simplu nu te potriveşti cu antrenorul tău de fitness şi e timpul să-ţi cauţi pe altcineva? COSMO a trasat câteva semnale de alarmă – tu decizi mai departe.Te „imparte“ cu… telefonul sau

Politica unor săli de sport chiar interzice antrenorilor săi să îşi aducă telefoanele mobile la clasele pe care le predau, din respect pentru clienţi. Imaginează-ţi cum ar fi ca în timpul sesiunii persoana care vă instruieşte şi vă supraveghează să fie „furată“ de mobil, chiar şi pentru câteva zeci de secunde? E clar semnul unui dezinteres cras şi cum interesul tău este să evoluezi cu fiecare oră de sport, poate ar trebui să te muţi sub aripa cuiva cu adevărat profesionist.

Se lanseaza in barfe interminabile

Ok, uneori e amuzant când te împrieteneşti cu instructorul tău de sport şi începeţi după o vreme să vă împărtăşiţi mici secrete şi să faceţi glume, însă asta nu ar trebui să vă răpească din timpul dedicat efectiv sesiunii de antrenament. Dacă tipul sau tipa nu mai termină şi pare că încearcă să se lungească la nesfârşit cu vorba (fără a spune de fapt ceva concret), atrage-i atenţia că totul se cam întâmplă pe banii tăi. Dacă istoria se repetă, reclamă-l la recepţie şi găseşte-ţi alt instructor.

Te judeca mai mereu

Antrenorii de sport nu sunt medici sau experţi în nutriţie sau fizioterapeuţi – decât dacă au diplome oficiale în domeniile respective. Totuşi, un bun instructor de sport trebuie să ştie să îţi vorbească despre un lifestyle general sănătos, despre do’s & don’ts în alimentaţie înainte şi după ora de fitness sau despre cum să îţi relaxezi trupul la finalul unui cardio ca la carte. Sfaturile neargumentate şi care ţi se par că îi depăşesc aria de cunoştinţe ar trebui să le păstreze pentru el, la fel şi afirmaţiile sale din cauza cărora te simţi judecată. Nu e corect!

Simti ca nu progresezi

Antrenamentele ar trebui să te facă mai puternică şi să simţi că eşti mai stăpână pe tine. Să vezi schimbări concrete la corpul tău şi să nu te plictiseşti făcând aceleaşi exerciţii. Un instructor de sport eficient ştie cum să te ţină în priză şi cum să creeze o rutină dinamică, dar şi eficientă. Dacă simţi că stagnezi cu el, spune-i. Dacă după o vreme tot nu te simţi împăcată, cere ajutorul altcuiva.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise