4 remedii pentru… cele mai frecvente probleme

Vrei să scapi de… o durere de cap

Bea cafea. 
Cafeaua va determina o modificare a felului în care curge sîngele în organism, în aşa fel încât să te elibereze rapid de durerile de cap sau orice altă durere. 
Totuşi, dacă eşti dependentă de cafea (nu poţi ”funcţiona” o zi fără ea), este posibil ca acest remediu să nu funcţioneze. În acest caz, încearcă fasolea – ea conţine o substanţă denumită adenosină care are acelaşi efect asupra organismului ca şi cofeina. 
 
 
 

Vrei să… te concentrezi la maxim

Mestecă gumă.
Dacă în liceu ai fi dată afară din clasă pentru că ai îndrăznit să mesteci gumă, la serviciu ar fi chiar indicat să faci asta pentru a îmbunătăţi capacitatea de concentrare. Pe bune! 
Numeroase studii au arătat că mestecatul gumei activează o anumită zonă din creier responsabilă cu memoria. 
 
 
 

Vrei să scapi de… balonare

Fă-ţi un ceai de mentă.
Menta acţionează asupra colonului, reducând inflamaţia, adică balonarea şi durerea cu care te confrunţi. Infuzează câteva frunze de mentă sau un pliculeţ pentru câteva minute şi soarbe din licoarea miraculoasă. 
 
 
 

Vrei să scapi de… durerea de spate 

Foloseşte o bucată de sfoară aşa…
”Suge burta, îndreaptă spatele, relaxează abdomenul puţin, dar nu cu totul, şi leagă o sfoară în talie”, recomandă fizioterapeutul Sammy Margo. ”Te obligă să stai cu spatele drept şi să foloseşti muşchii abdominali pentru a respira şi a menţine postrura. Te va scăpa rapid de durerea de spate, iar în timp, îţi va întări muşchii abdominali şi îmbunătăţi postura.” 
 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.