4 motive medicale pentru caderea parului

 
Organismul nostru are un mecanism perfect, în care toate se influenţează. Tocmai de aceea, părul trebuie să fie în primul rând hrănit din interior. Dacă te regăseşti în una dintre următoarele posibile cauze, n-ar strica să faci o vizită la medic.

 

 

  • Iei suplimente de care nu ai nevoie. Se vehiculează ideea că anumite suplimente cu vitamine şi minerale ajută părul să crească mai repede şi mai puternic, dar faptul că le iei „după ureche” îţi poate face mai mult rău decât bine. De fapt, dacă iei o doză prea mare sau o combinaţie nepotrivită pentru organismul tău, vei încuraja pierderea părului. Mergi la medic pentru a solicita un set de analize în cazul în care bănuieşti că ai un deficit de vitamine sau minerale.

 

 

  • Lipsă de fier. În urma studiilor medicale, s-a constatat că lipsa fierului sau anemia pot slăbi firul de păr, deşi nu e valabil în toate cazurile. Totuşi, dacă în urma analizelor de sânge constaţi că ai un deficit de fier, roagă-ţi medicul să-ţi prescrie suplimente alimentare cu fier.
  • Dezechilibru hormonal. Aşa cum ştii, deşi hormonul feminin de bază este estrogenul, femeile produc şi o cantitate mică de testosteron. Echilibrul dintre aceşti doi hormoni poate afecta creşterea părului. În timp ce estrogenul încurajează procesul de creştere, un nivel al testosteronului mai crescut decât în mod normal duce la subţierea lui.

 

 

  • Alimentaţie greşită. Părul se hrăneşte cu nutrienţii din alimentaţie, deci e foarte important să consumi mese echilibrate, care să-ţi asigure necesarul de vitamine şi minerale, dar nu uita de proteine, care joacă un rol extrem de important în creşterea părului.
 

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.