4 moduri prin care un partener de sport te poate ajuta să fii mai eficientă

Să îți găsești motivația să te apuci de sport nu este prea greu, însă problema cu care multe dintre noi ne confruntăm este păstrarea acestei motivații. Cel mai simplu lucru pe care îl poți face pentru a-ți asigura reușita este să ai un partener de sport, fie că e vorba de o prietenă bună, de iubitul său sau de un coleg de la birou.

Iată cele mai importante moduri prin care un partener de sport te poate ajuta să fii mai eficientă și să îți păstrezi motivația.

Nivelul de stres cauzat de sport va fi mai mic

Trebuie să recunoaștem că, până când sportul devine o parte constantă din stilul nostru de viață, să facem mai multă mișcare poate fi destul de stresant. Ne dorim ca exercițiile să nu mai pară atât de dificile, vrem să vedem efectelor lor imediat, ne simțim frustrate dacă observăm că nu suntem într-o stare fizică atât de bună precum credeam etc.

Însă, dacă facem sport alături de un prieten, nivelul stresului va fi mai scăzut. Potrivit unui studiu publicat în International Journal of Stress Management, persoanele care fac exerciții pe o bicicletă staționară cu un prieten se simt mai calmi decât cei care folosesc acest aparat singuri – iar această concluzie se poate aplica la orice tip de mișcare.

Te vei forța să faci mai mult

Atunci când facem sport singure, e ușor să o lăsăm baltă dacă ne-am plictisit sau ni se pare prea greu. Lucrând alături de altcineva, însă, șansele să nu te oprești prea devreme sau chiar să renunți devin mai mici. De fapt, s-a dovedit faptul că persoanele care lucrează în grupuri sunt mai eficiente decât cele care o fac individual.

Șansele să renunți la sport sunt mai scăzute

Te simți super motivată să te apuci de sport, faci câteva antrenamente, apoi ți s-a dus cheful și redevii sedentară… Sună cunoscut? Și noi am trecut prin asta! Soluția este să găsești un partener de sport, care îți va menține motivația prin laudele pe care ți le aduce, care te împinge de la spate și cu care poți să vorbești în pauzele dintre exerciții.

Ai putea trăi mai mult

E adevărat! Potrivit unui studiu efectuat pe aproape 9000 de persoane, de-a lungul a 25 de ani, persoanele care participă în sporturi de echipă trăiesc mai mult decât cei care preferă să facă sport singuri. Se pare că cele mai potrivite sporturi în acest sens sunt tenisul, badmintonul, fotmalul și mersul pe bicicletă.

Tu ai avut vreodată un partener de sport? Ai simțit că te-a ajutat?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.