4 greseli de make-up care te imbatranesc

Cu toate că nouă ni s-ar putea părea că machiajul pe care ni l-am făcut de dimineaţă este impecabil sau măcar reuşit, make-up artiştii avertizează asupra unor greşeli de machiaj pe care le fac majoritatea femeilor, efectul acestora fiind unul nedorit, de ȋmbătrânire.

Foloseşti prea mult concealer
Pentru a avea o putere mare de acoperire, majoritatea concealer-elor au o textură grea, de pastă, de aceea trebuie folosite cu grijă şi fără să abuzezi. Ȋn caz contrar, este ca şi cum ai aplica o pudră fosforescentă peste liniile fine şi micile riduri, scoţându-le ȋn evidenţă.Foloseşte o pensulă pentru aplicarea culorii ochilor şi difuzează bine concealer-ul pentru a nu avea nici “ochi de panda”. De asemenea, mare grijă la alegerea nuanţei concealer-ului, nu trebuie să fie nici prea deschisă, nici prea ȋnchisă, maxim cu o nuanţă mai deschisă faţă de cea a pielii.

Aplici prea mult blush
Aceasta este greşeala multor femei, mai ales a celor care devorează reviste de femei şi se ȋndrăgostesc de look-ul dramatic al modelelor fotografiate. Este bine de ştiut că make-up-ul pentru shooting este cu mult mai puternic decât unul de zi cu zi pentru că trebuie să menţină aspectul natural şi sănătos al pielii şi trăsăturilor modelului aflat sub lumina reflectoarelor care au darul de a crea un aspect artificial al pielii şi de a estompa trăsăturile feţei.

Ȋn concluzie, ca să ştii, tonurile maronii arată bine pe pielea mai ȋnchisă la culoare, iar cele rozalii pe cele albe. De asemenea, estompează bine blush-ul şi aplică un iluminator pentru un look fresh.

Foloseşti prea mult fond de ten
Nimic nu este mai inestetic decât o faţă plină de fond de ten, mai ales pe timp de vară, când căldura face ca orice machiaj care nu este waterproof să se topească, să curgă, să se strângă ȋn pliurile pielii şi să adauge nu numai ani ȋn buletin, dar şi riduri. Foloseşte un BB cream pe timp de vară şi uită de fond de ten sau ia-ţi unul translucid şi neapărat rezistent la apă.

Greseli frecvente de machiaj

3 greşeli de machiaj care te maturizează

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise