4 dansuri latino pentru un corp frumos

Sa-ti unduiesti trupul pe salsa, samba, merengue te ajuta sa arzi repede caloriile. Numai o lectie de dans te poate ajuta sa dai jos peste 400 de calorii. Iata cativa pasi care iti vor pune in miscare tot corpul. Interactivitatea este si ea garantata!

Samba

Acest dans brazilian este cel mai eficient in arderea caloriilor. Sari, iti pui la contributie muschii abdominali, dai din solduri si scapi de aproximativ 432 de calorii intr-o singura ora de samba.

Prin samba iti tonifici abdomenul, cvadricepsii, posteriorul, coapsele si gleznele.

Salsa

Cu origini din Cuba si Puerto Rico, salsa te ajuta sa iti antrenezi muschii bratelor, gambele. Poti incerca miscari de salsa cu un partener, suelta (singura) sau in grup (Rueda de Casino). O ora de salsa actioneaza ca o ora de aerobic si poti arde pana la 400-410 calorii.

Merengue

Inlocuieste, de exemplu, mersul pe banda cu pasi de merengue care te vor ajuta sa arzi in jur de 372 de calorii. Dansul oficial al Republicii Dominicane pune in actiune coapsele, gambele, deltoizii si bicepsii.

Cumbia

Un dans care s-a nascut in randul sclavilor din Columbia si care arde cam 369 de calorii intr-o ora de practicat. Ritmurile de cumbia iti pun corpul in miscare precum 30 de minute de inot si ajuta la tonifierea gambelor, coapselor si pectoralilor.

Avantajele dansurilor latino

Specialista in fitness, Nohelia Siddons spune ca spre deosebire de alte forme de exercitii fizice care pot fi solitare, dansurile latino sunt dansuri care favorizeaza socializarea, interactiunea. De ce sa transpiri singura cand poti trece prin efort cu un partener. Si daca nu ai partener, iti poti lua, la fel de bine, prietenele pentru sedinte de ritmuri senzationale.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.