4 cauze surprinzatoare ale oboselii

Lipsa de fier în organism

Acest mineral este responsabil de oxiganarea sângelui şi de eliminarea toxinelor din celule. Dacă dieta ta zilnică nu include alimente care conţin minerale, este foarte posibil să declanşezi o anemie şi odată cu ea o stare de oboseală inexplicabilă. Poţi să afli foarte simplu dacă este vorba de un deficit de fier, prin analizele de sânge.

Medicamentele

Dacă urmezi vreun tratament în această perioadă, mai citeşte încă o dată secţiunea efectelor secundare din prospect, pentru că este posibil ca acestea să fie de vină pentru oboseală. Dacă aceasta este cauza letargiei din ultima vreme, mergi la doctor şi cere-i un medicament alternativ.

Deshidratarea

S-a dovedit că şi deshidratarea moderată poate fi vinovată pentru o gândire înceţoşată şi o proasta concentrare. Mai ales vara, când simţi că nu eşti în formă, nu te gândi la mâncare ca remediu pentru starea ta, ci la apă!

Consumul excesiv de cafea

Dacă bei cantităţi mari de cafea zilnic doar pentru a te simţi normal, însamnă că eşti dependentă de cofeină şi o să te simţi obosită dacă nu îţi iei doza zilnică. Încearcă să ţii sub control cantitatea de cafea pe care o bei şi mai ales orele la care o consumi!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.