4 alimente pe care le consumi greșit

Adoptarea unui stil de viață sănătos este primul pas către silueta perfectă, o stare bună de sănătate și energie din plin.

Iar alimentația este cheia succesului! Dar ce se întâmplă atunci când consumi alimente sănătoase, dar le consumi greșit? Ei bine, pierzi toate beneficiile acestora, iar munca ta devine în zadar.

Da, ai “auzit” bine: este posibil să consumi alimente sănătoase într-un mod greșit și să pierzi, astfel, toate avantajele acestora.

Iată, deci, care sunt TOP 4 alimente sănătoase pe care majoritatea persoanelor le consumă greșit:

Muștarul

Majoritatea persoanelor nu s-ar gândi de două ori la beneficiile muștarului. Ei bine, află că muștarul galben, clasic, este un “condiment” sănătos. Nu, nu muștarul cu alte condimente, nu cel cu hrean. Pur. Si. Simplu. Muștar. Clasic.

Broccoli

Nu poți să greșești atunci când consumi broccoli, nu-i așa? Ei bine… Broccoli face parte din familia cruciferelor. Alimentele din această grupă sunt cunoscute pentru beneficiile lor mari în prevenirea anumitor tipuri de cancer. Așadar, dacă consumi broccoli gătit la aburi, ești în siguranță. Dar dacă fierbi acest aliment, îl pui la cuptor sau în faci pane, ucizi automat toate ingredientele sale sănătoase.

Merele

“Un măr pe zi ține doctoral la distanță”. Sau, cel puțin, așa se zice din popor. Cu toate acestea, este bine să lași merele să se coacă complet, înainte să le consume. În funcție de procesul lor de maturare, clorofila din interiorul acestora se descompune, sau nu. Cu cât este mai accentuat acest proces de descompunere, cu atât sunt mai puternici antioxidanții din aceste fructe, și anume “ingredientele” minune pentru sănătatea ta.

Morcovii

Data viitoare când consumi morcovi la cină, evită să ii feliezi. Atunci când îi tai, morcovii își pierd o parte mare din nutrienți, datorită suprafeței expuse. Așadar, încearcă să îi gătești întregi, sau să alegi morcovi de dimensiuni mai mici sau baby carrots.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.