4 alimente anti-PMS

Ȋn această perioadă teribilă a lunii corpul ne dăm semne foarte ciudate. Pare că ar avea insuficient zahăr şi că ar trebui să suplimentăm substanţial cantitatea de dulciuri, când, de fapt acestea sunt semnale false, iar dacă-ţi urmezi instinctul şi poftele, rişti să devii şi mai “bitchy” şi mai sensibilă emoţional şi sunt sigură că nu vrei asta.

Pentru a scăpa sau măcar a diminua din simptomele PMS-ului, mănâncă aceste “leacuri” alimentare care ȋţi vor calma nervii şi corpul şi fă zilnic yoga pentru a nu sări la gâtul nimănui şi a diminua din efectele adverse ale excesului de ȋngheţată (credeai că nu ştiam?!).Peşte gras
Plin de uleiuri cu rol inflamator şi celebrul complex Omega, acestea pot să diminueze din crampe pentru că efectiv relaxează muşchii şi vasele de sânge. Pe de altă parte, ȋn special somonul conţine o combinaţie bombă dintre vitamina D şi calciu, mixul despre care s-a demonstrat că ȋţi ia stările albastre tipice PMS-ului cu mâna.

Orez integral sau roşu
Ȋn timp ce cel alb nu furnizează atât de mulţi nutrienţi, cel integral deţine “calmantul” pe care-l aşteptai – combinaţia de vitamina B6 şi magneziu diminuează din dureri, dar şi din nervi.

Mănâncă şi alte cereale care conţin această combinţie ca: hrişcă sau fulgi de cereale.

Frunze verzi
Ştiai că femeile care au mai multe dureri şi sunt mai iritate ȋn timpul PMS-ului au şi cel mai scăzut nivel de magneziu ȋn sânge? Pentru ȋnceput, nu te arunca ȋn pastile, ci suplimentează meniul zilnic cu cel puţin o salată de spanac.

Iaurt
Deşi cercetătorii nu au picat ȋncă de acord ȋn această privinţă, numeroase studii recente au arătat că un consum echilibrat de lactate diminuează din manifestările PMS cu 40% datorită conţinutului ridicat de calciu.

Combină iaurtul cu nuci, alune sau seminţe pentru a scăpa din “ghearele” simptomelor PMS-ului.

Femeile la PMS. Jurnal de bord super-haios

Cum ne afecteaza hormonii de-a lungul lunii

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise