3 trucuri pentru a șterge oboseala de pe față

Ai avut un weekend lung, fără prea mult somn? Oboseala se vede pe fața ta… Transformă-ți chipul de după party în „față umană” în mai puțin de 10 minute acasă, pentru a nu da de bănuit la serviciu.

http://localhost/cosmo/wp-content/uploads/2012/04/10/7-ponturi-party-art-art-563.png

Indiciul 1: tenul obosit

Ten fresh după cel puțin o noapte albă? Da, se poate. Așa cum ție îți lasă gura apă după… apă în zori, la fel și tenul tău tânjește după hidratare, mai ales dacă nu te-ai odihnit destul (și eventual ai consumat un cocktail în ajun). La trezire, după ce-ți înviorezi fața cu apă foarte rece, dă pe gât două pahare cu apă, pentru a „băga în viteză” fluidele din organism. Pentru exterior, folosește o cremă intens hidratantă. Dacă acesta opune rezistență la masaj, pulverizează apă termală pe față și continuă să o aplici.

Te trădează ochii!

Ochii tăi nu par deloc odihniți; îi trădează roșeața și pungile de sub aceștia. Hidratează-ți și ochii înroșiți cu picături oftalmice pentru a șterge urmele de oboseală. Folosește o cremă pentru zona ochilor pentru a hrăni, calma și netezi pielea sensibilă  de sub ochi, iar dacă ești foarte umflată (de la alcool ți se trage), pune gheață într-o lavetă și ține-o pe ochi câte 30 de secunde. Teoretic, acest efect va dispărea când fluidele se pun în mișcare, însă nu strică o mână (adică o cremă) de ajutor, fiind zi de muncă.

Un pic de makeup… și gata

Chit că ai reușit să scoți față umană, un strop de machiaj va înlătura orice bănuială că ai avut un weekend de pomină… sau că te-ai trezit cu greu și era să întârzii la lucru. Pune un pic de sănătate în obraji – este numele de cod tradițional pentru blush; optează pentru o nuanță potrivită tenului tău, astfel încât să arate cât mai firesc cu putință. Formulele lichide sau cremă se aplică ușor (o poți face chiar și în timp ce te speli pe dinți!). Apoi, în cază că n-ai mai avut timp să îți speli părul (mai bine, ca să nu răcești ieșind cu părul ud afară), rezolvă cu părul rebel. Aplică un spray pentru textură sau o spumă pentru volum la rădăcină și prinde-ți părul într-o coadă sau coc răsucit în creștet, pentru un look office rapid.

 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.