3 trucuri ca sa scapi de alergii

Ȋţi scarpini nasul numai când ȋţi aminteşti de puful plopilor sau de polenul florilor? Există metode simple şi eficiente care nu presupun medicamente şi nici bani mulţi şi care te pot ajuta să scapi de alergii sau măcar să le ţii sub control.

Ai grijă de tine
Cei mai mulţi alergologi atenţionează asupra faptului că alergiile pot dispărea dacă ai grijă de tine. Cum adică? Dacă dormi bine, te răsfeţi cu pauze relaxante de la extenuanta muncă, faci sport, te plimbi şi ai grijă să zâmbeşti de cât mai multe ori pe zi, poţi fi sigură că şi corpul va putea lupta cu mult mai eficient ȋmpotriva oricărei afecţiuni.Ia suplimente cu vitamina D
Un studiu al Universităţii Harvard a arătat că toţi copii cu un nivel scăzut al vitaminei D ȋn sânge sufereau de alergii puternice. Vitamina D este vitală pentru organism pentru că ea este responsabilă de un sistem imunitar puternic. Astfel, ȋn afară de faptul că ar trebui să stai mai mult sub soare pentru a sintetiza mai multă vitamina D, poţi lua şi suplimente.

Curăţă-ţi aerul din casă
Renunţă la detergenţii artificiali care de cele mai multe ori conţin substanţe toxice şi care provoacă alergii şi la odorizantele de casă care sunt unele dintre cele mai frecvente surse de alergii.

Optează pentru detergenţi şi odorizante naturale. Pont: Foloseşte uleiul esenţial de lămâie pentru a elimina mirosurile neplăcute din casă, chiar şi cele provenind de la ţigări.
Curăţă filtrele aparatelor de aer condiţionat anual şi cumpără un umidificator care elimină şi bacteriile din aer.

Ai grijă la praf!
Praful este unul dintre cei mai puternici alergeni comuni, aşa că ai mare grijă ca tot timpul să ai praful şters ȋn casă. Dacă nu prea ai timp şi nici chef să ştergi praful cu cârpa, cumpără-ţi un pămătuf pe care să pulverizezi spray antistatic şi vei scăpa rapid de praful din casă. Nu uita să speli sau să cureţi pămătuful după fiecare folosire.

Cum combati alergiile de primavara?

Ce trebuie sa stii despre alergiile alimentare

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise