3 super-foods pe care sa le incerci azi

Bănuiesc că dacă te-a prins şi pe tine febra mâncatului şi trăitului sănătos, ai descoperit că Pământul are o grămadă de plante despre care nu aveai habar că sunt atât de nutritive şi despre care lumea spune că sunt cele mai super-foods.

Ȋţi facem o listă cu cele mai trendy super-foods din lume şi-ţi spunem la ce poţi folosi şi cum te vor ajuta.Agave, un ȋndulcitor low-cal cu gust de caramel
Bănuiesc că-ţi place sau măcar ai gustat tequila… Ei, bine, acest ȋndulcitor natural are la bază aceeaşi plantă, agava albastră din Mexic, o plantă care are un suc dulce care seamănă cu delciosul caramel.

O poţi folosi pe post de zahăr ȋn orice doreşti pentru că are un index glicemic mai mic şi asta ȋnseamnă că nu ȋţi va creşte nivelul de insulină ȋn sânge ȋn mod exagerat, adică nu te va face să dai iama ȋn şi mai multe dulciuri şi junk food.
Ȋncearcă o super-reţetă de prăjitură cu sirop de agave: bate la blender ricotta, lapte şi sirop de agave, decupează cu o cană discuri de pandişpan şi ornează cu delicioasa cremă şi căpşuni.

Spirulina, o micro-algă plină de vitamine şi proteină
Este o micro-algă verde-albastră de apă dulce care poate reface organismul slăbit de traiul ȋn modernitate.

O poţi găsi sub formă de capsule sau organică, la pungă, numai bună de adăugat ȋn smoothie-uri sau de presărat peste salată, dar să nu cumva să ȋncerci să ȋnghiţi o lingură de spirulină… Are un gust oribil.

Acum partea bună despre această algă: ȋţi suplimentează consumul de fier, substanţă de care noi femeile avem mare nevoie dacă nu vrem să ne anemiem sau să avem menstruaţii excesiv de abundente. De asemenea, spirulina conţine o grămadă de vitamine, mai ales cele vitale unei pieli frumoase ca A şi E şi, n-o să-ţi vină să crezi, dar această “verzitură” este ȋn proporţie de 60 – 70% proteină, deci te hrăneşte substanţial.

Seminţe decorticate de cânepă, principala sursă de Omega
Dacă nu ştiai, avem super-producători de seminţe decorticate de cânepă, aşa că le vei găsi şi la super-market, nu numai la magazinele cu mâncare sănătoasă şi ȋţi garantez că te vei ȋndrăgosti de ele pentru că sunt pur şi simplu delicioaseeeeeee.

Foloseşte-le ȋn orice mănânci, de la salate la muesli sau o delicioasă omletă cu legume, dar şi presărate peste cartofi la cuptor sau fripturi – sunt incredibil de delicioase!

Acum să-ţi spun la ce sunt bune… Seminţele de cânepă sunt principala sursă de uleiuri esenţiale Omega (3,6,9), au fibre pentru a ȋmbunătăţi digestia, grăsimi sănătoase pentru a hrăni pielea şi organismul ȋn general, şi lignan, o substanţă care previne cancerul de sân.

5 super-foods anti-stres
3 super-foods de incercat

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise