3 super-foods de incercat

Noi super-foods au apărut la orizont. Adoptă-le ȋn meniul tău zilnic!

Espresso sau cafea tare cu ghee
Ghee este unt indian care se adaugă ȋn cantitate mică ȋntr-o ceaşcă  de espresso. Ghee nu este “mare filozofie”. Pune ȋn bain marie o crăticioară cu unt şi lasă-l să se topească. Atunci când devine translucid, pune-l ȋntr-un borcan şi ţine-l la frigider.Foloseşte-l pe post de unt obişnuit, dar şi la gătit ȋn loc de ulei sau chiar şi ȋn cafea pentru un plus de energie şi grăsimi sănătoase. Ghee este “instituţie” ȋn bucătăria indiană şi este considerat foarte sănătos pentru organism.

Ceaiul matcha
Bat la pariu că ai auzit de el şi dacă ai ȋnceput să te informezi, ai fost uimită şi de incredibilele efecte benefice asupra organismului, dar şi de preţul foarte piperat. Să-ţi explic…

Matcha este o pudră de ceai verde preparat din frunze tinere de ceai verde, de acolo şi culoarea. Faţă de alte ceaiuri, are mai mulţi antioxidanţi şi un conţinut ridicat de colorofilă, doar că nu se produce atât de uşor şi de aceea are un preţ mare.

De preparat ȋl prepari ȋntr-un castronaş ca o smântână (mare grijă la cantitate pentru că este extrem de energizant) cu un pămătuf special pe care-l cumperi de la magazinele specializate ȋn ceai sau poţi adauga mai multă apă şi va arăta ca un smoothie verde mai diluat.

Remedii anti-rid ieftine si naturale

Trucuri de beauty si silueta de la modelul Diana Moldovan


Kombucha

Este o bacterie care se cumpără (pe bune, o găseşti online) şi pe care o pui ȋntr-un borcan imens de murături cu drojdie proaspără, apă şi miere sau zahăr. Aşteaptă câteva zile şi apoi refrigerează deliciosul suc fermentat (are gust de socată).

Este iamm oricum, dar dacă adaugi mentă tăitată mărunt sau fructe de pădure este un deliciu.

Este foarte benefică pentru sistemul imunitar şi pentru refacerea florei stomacale agresate de junk food-ul pe care-l mâncăm zilnic. Dacă eşti din Bucureşti, poţi bea kombucha ȋn restaurantul ayurvedic Satya.

 

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise