3 retete dulci perfecte pentru Paste

By  | 

Au mai rămas doar câteva zile până la Paşte, dar încă nu ştii ce dulciuri să pregăteşti? Stai fără grijă, au selectat pentru tine trei reţete numai bune de încercat de Paşte – delicioase, simplu de făcut şi pe care toţi invitaţii le vor adora!

Prăjitură cu ghimbir şi morcovi

Pentru prima reţetă, vei avea nevoie de 150 g morcovi raşi, 50 g amidon de porumb, 2 ouă, 40 g unt topit, 100 g miere, o jumătate de plic de praf de copt, 1 cm rădăcină ghimbir, 100 g făină şi sare.

Pentru început, se sparg ouăle şi se bat cu un tel câteva minute, apoi se adaugă mierea şi untul topit şi se amestecă. Se adaugă apoi ghimbirul şi morcovul date pe răzătoarea mare. În continuare, se adaugă făina proaspăt cernută şi amestecată cu amidonul, praful de copt şi puţină sare.

Se pune compoziţia într-o formă cu diametrul de apriximativ 20 de cm şi se coace timp de 40 de minute la 180˚C. Se serveşte călduţă sau rece.

Retete de Paste pentru vegetarieni: drobul

New York Cheesecake

Pentru această reţetă ce seamănă la gust cu cheesecake-ul Starbucks, vei avea nevoie de 125 g biscuiţi digestivi, 1 lingură de zahăr demerara şi 45 g unt pentru bază, 400 g cremă de brânză, 140 ml smântână, 50 g zahăr, coajă rasă şi zeamă de lămâie, 1 ou întreg, 1 gălbenuş de ou, 60 g zmeură, 60 g afine, frunze de mentă şi zahăr pudră pentru topping.

Pentru început, zdrobeşte biscuiţii şi amestecă-i cu zahăr şi unt, apoi presează amestecul pe fundul unei tăvi cu pereţi detaşabili. Pentru a face umplutura, mixează crema de brânză cu smântâna, zahărul, coaja şi zeama de lămâie, ouă şi gălbenuşul până la omogenizare. Toarnă apoi compoziţia peste baza din tavă.

După ce ai preîncălzit cuptorul la 160˚C, pune tava şi las-o la cuptor cam o oră (sau până când umplutura este fermă, dar gelatinoasă). După ce ai oprit focul, mai lasă tava înauntru 2 ore, apoi las-o la rece peste noapte.

Când prăjitura s-a răcit, scoate pereţii tăvii şi aşează fructele deasupra. Presară zahăr pudră şi ai terminat!

Reteta de negrese de post

Prăjitura cu foi de napolitană şi ciocolată

Pentru ultima reţetă, vei avea nevoie de un pachet de foi de napolitană, 300 g biscuiţi cu ovăz, 300 g unt, 100 ml rom, 1 fiolă de esenţă de vanilie, 200 g nuci, 200 ml lapte, 200 g zahăr, 100 g cacao şi 300 g ciocolată.

Pentru început, zdrobeşte biscuiţii şi nuca. Apoi, amestecă laptele cu zahărul şi cu cacaua şi pune-le la foc mic până când zahărul se topeşte. Adaugă 250 g de unt, romul şi esenţa de vanilie, toarnă acest amestec peste biscuiţi şi nucă şi amestecă.

Apoi, unde foile de napolitană cu crema pe care tocmai ai făcut-o şi presează-le între ele. Înfoliază prăjitura, pune o greutate peste ea şi las-o peste noapte.

La final, topeşte ciocolata pe baie de aburi şi adaugă 50 g de unt. Unde prăjitura cu acest amestec şi las-o la răcit.

Ce părere ai de aceste reţete? Vei încerca şi tu una de Paşte?


Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *