3 retete delicioase pentru cina iubitului

By  | 

Somon pe pat de spanac

  • Timp de preparare: 30 de minute
  • Ingrediente: 2 fileuri de somon | 500 g spanac | ulei de masline | cimbru, praf de usturoi, parmezan

Intai fierbe spanacul cateva minute, scurge-l foarte bine si pune-l intr-o tava formand un culcus verde.

Peste el aranjeaza somonul, adauga patru linguri de ulei, presara condimentele si parmezanul. Lasa totul la copt timp de 25 de minute in cuptorul incins in prealabil.

RETINE CA: Spanacul ajuta la fortifierea organismului, vindeca anemia, astenia fizica si nervoasa si se recomanda in afectiuni cardiace, hipertensiune arteriala, afectiuni renale, cistita, diabet, obezitate. Grasimile pe care le contine somonul contribuie la eliminarea depozitelor adipoase de pe abdomen, coapse si fese.

Placinta de conopida cu ton

  • Timp de preparare: 30 minute
  • Ingrediente: 500 g conopida | 2 conserve de ton | 4 oua mari | 200 ml lapte | 300 g cascaval ras | sare, piper | 1 varf de busuioc, patrunjel, telina, cimbru | 1 lingura unt

Separa conopida in buchetele si, in timp ce le lasi la fiert pentru un sfert de ora, bate ouale impreuna cu laptele, condimentele si cascavalul ras.

Dupa ce fierbe, pune conopida intr-o tava unsa cu unt si toarna peste ea tonul scurs de ulei si compozitia pregatita.

Lasa la cuptor aproximativ 20 de minute, pana cand placinta de conopida cu ton se rumeneste.

RETINE CA: Conopida contine vitaminele C, A, B1, B6, B2, fosfor, zinc, calciu, magneziu, fier, caroten, cupru, nu are colesterol, nici amidon, si are doar 21 de calorii.

Paste cu pui si rosii in sos de vodca

  • Timp de preparare: 15 de minute
  • Ingrediente: 250 g paste din grau dur (poti incerca marcile MonteBanato sau Granoro) | 1 piept de pui fiert | ulei de masline | 1 ardei rosu si o ceapa | bulion | 2 foite de dafin, praf de usturoi, parmezan | 50 ml vodca

Lasa pastele la fiert, in timp ce tu calesti in ulei ceapa maruntita, pieptul de pui taiat cubulete si ardeiul rosu taiat julien.

Intr-un alt vas, pune zece minute la foc mic bulionul de rosii, foitele de dafin, praf de usturoi din plin si 50 grame de vodca. In final, amesteca totul impreuna si presara parmezanul.

RETINE CA: Rosiile nu au grasimi si contin potasiu, fosfor, vitamina C, A si K, calciu si fier, iar ardeiul rosu e bogat in vitamina C, A si B6.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *