3 rețete de veggie burgers pe care să le încerci vara aceasta

By  | 

Să fii vegetariană sau vegană la un grătar poate fi dificil, având în vedere că poți mânca doar salată sau cartofi prăjiți, în timp ce prietenii sau familia savurează burgeri. Pentru a-ți veni în ajutor, am căutat și testat cele mai bune rețete de veggie burgers, pe care ți le prezentăm în rândurile următoare.

Burger vegetarian cu fasole neagră

Ingrediente

1 conservă de 450 g fasole neagră clătită
1/2 ardei verde, tăiat în bucăți
1/2 ceapă, tăiată pene
3 căței de usturoi
1 ou
1 lingură praf de chilli
1 linguri chimen
1 linguriță sos picant sau thailandez
1/2 cană pesmet

Mod de preparare

Într-un castron mediu, pasează fasolea neagră cu o furculiță până când are consistență de pastă.

Într-un procesor de bucătărie, mixează bine ardeiul, ceapa și usturoiul. Amestecă apoi cu fasolea.

Într-un vas mic, bate oul și adaugă chili, chimen și sosul. Apoi, toarnă amestecul peste cel anterior și amestecă bine. Adaugă pesmetul și amestecă până când este lipicios și nu se sfărâmă. Separă în 4 chiftele pentru burgeri.

Dacă pui pe grătar, pune chiftelele pe folie de aluminiu și gătește aproximativ 8 minute pe fiecare parte. Dacă gătești la cuptor, acesta trebuie să fie preîncălzit la 190 grade C, iar chiftelele se pun pe folie de copt și se gătesc 10 minute pe fiecare parte.

Citește și: Cum să consumi mai puține calorii când mergi la grătar 

Burger vegan cu ciuperci

Ingrediente

1 ceapă galbenă mică tăiată cuburi
1 cățel de usturoi tocat
3 cepe verzi tocate
1/2 linguriță chimen
3/4 cană ciuperci tăiate cuburi
400 g fasole albă
1 linguriță pătrunjel
sare și piper după gust
ulei vegetal

Mod de preparare

Sotează ceapa galbenă și usturoiul timp de 3-5 minute, până când este moale.

Adaugă ceapa verde, ciupercile tocate și chimenul și gătește încă 5 minute (sau până când ciupercile sunt gătite).

Pasează bine fasolea, apoi combină cu amestecul de ceapă, usturoi și ciuperci. Separă în chiftele pentru burgeri de dimensiuni egale.

Încălzește 2 linguri de ulei în tigaie și gătește chiftelele cam 3 minute pe fiecare parte.

Citește și: Cum să faci cea mai bună salată de paste 

Burgeri vegani din tofu

Ingrediente

1/2 pachet de tofu solid, bine stors de apă
1 ceapă galbenă tăiată cubulețe
3 cepe verzi tăiate cubulețe
2 linguri de germeni de grâu
2 linguri de făină
2 linguri usturoi granulat
2 linguri sos de soia
un praf de piper
unt pentru prăjire

Mod de preparare

Într-un castron, rupe tofu în bucăți mici, apoi pasează-l.

Adaugă în castron ceapa galbenă și pe cea verde, germenii de grâu, făină, pudra de usturoi, sosul de soia și un praf de piper și amestecă bine.

Separă în chiftele pentru burgeri de dimensiuni egale.

Încălzește 2 linguri de ulei în tigaie și gătește chiftelele cam 5 minute pe fiecare parte, până când sunt aurii și crocante.

Poftă bună!

Foto intro: Unsplash

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *