3 retete de toamna cu dovleac

By  | 

Supă de dovleac copt şi măr (4 porţii, aprox 200 calorii per porţie)

 

Ingrediente: 1 kg de dovleac, 1/2 kg mere Granny Smith, 1 lingură ulei de măsline, 2 cepe, 5 căţei de usturoi mari, 500 ml supă de pui, sirop de arţar.

Cum se prepară: Curăţă dovleacul de seminţe şi bagă-l la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 45 de minute, până se înmoaie. Merele tăiate felii şi curăţate de sâmburi se coc la cuptor timp de 25 de minute până devin aurii. Ambele se coc în tavă pe coală de copt, fără ulei. Într-o lingură de ulei de măsline căleşte cele 2 cepe şi usturoiul la foc mediu, după care adaugi supa de pui, pe care le dai într-un clocot. Mărunţeşte dovleacul împreună cu merele în blender până devin pastă şi adaugă peste supa de pui.

Se serveşte cu felii de măr proaspăt şi puţin sirop de arţar.

Pizza cu dovleac (4 porţii, aprox 450 calorii per porţie)

 

Ingrediente: 1 blat de pizza la temperatura camerei, 1 kg dovleac curăţat tăiat în jumătăţi, 1 ceapă roşie tăiată felii fine, 1 lingură de ulei de măslie, frunze de spanac, 200 gr brânză Fontina rasă, 2 linguri de seminţe de pin coapte

Cum se prepară: pune dovleacul într-o tavă la copt cu pulpa jos, pe o coala de copt, lasă 30 de minute apoi întoarce jumătăţile de dovleac şi mai lasă-le 25 de minute pe partea cealaltă, până se înmoaie. Căleşte ceapa în uleiul de măsline la foc mic şi apoi adaugă şi frunzele de spanac 2-3 minute. Peste aluatul de pizza pune dovleac din belşug, apoi ceapa şi spanacul. Pune aluatul la copt iar când începe să se aurească adaugă şi brânza rasă împreună cu seminţele de pin.

Panna Cotta cu dovleac (6 porţii, aproximativ 160 calorii per porţie)

Ingrediente: 700 gr dovleac, 400 ml lapte de cocos, 1 lingură de ghimbir proaspăt ras, sirop de agave, curry pudră, sare, 1 pachet de gelatină.

Cum se prepară: într-o tigaie fierbe dovleacul în laptele de cocos împreună cu ghimbirul ras şi jumătate de cană de apă, până ce dovleacul se înmoaie. După ce opreşti focul, adaugă sirop de agave, curry şi sare după gust, amestecă şi mărunţeşte la blender. Pune gelatina la înmuiat apoi adaugă peste pasta de dovleac, pune în diverse cupe şi pune la rece pentru 6 ore, după care poţi servi preparatul.

Sperăm că reţetele noastre cu dovleac îţi vor fi pe plac. Poftă bună şi spor la bucătărit!

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *