3 retete cu tofu pe care sa le incerci saptamana aceasta

By  | 

Tofu nu este prea folosit în preparatele româneşti, fiind cunoscut mai mult de către vegetarieni. Cu toate acestea, este un aliment foarte bogat în proteine, calciu, fosfor şi fier şi are un conţinut scăzut de grăsimi şi colesterol. Îl poţi folosi în numeroase reţete, iar azi ţi-am pregătit trei foarte simple şi gustoase pe care le poţi încerca săptămâna aceasta.

Pentru micul dejun îţi recomandăm o omletă cu tofu delicioasă. Vei avea nevoie de:

75 grame de tofu (simplu sau cu ardei, mărar, chimen etc)

2 ouă

3-4 măsline

2-3 fire de ceapă verde

sare

piper

Mod de preparare

Pentru început, stoarce tofu şi taie-l în cubuleţe sau feliuţe, încinge puţin ulei într-o tigaie şi prăjeşte-l puţin. Adaugă şi ceapa. În timp ce aştepţi ca tofu să fie gata, bate bine ouăle, adaugă măslinele, sarea şi piperul. Toarnă omleta în tigaie şi aşteaptă până când ouăle s-au închegat.

Dieta de post – dieta vegetariana

Pentru o masă de prânz îţi sugerăm tofu cu legume, pentru care vei avea nevoie de:

3 dovlecei potriviţi

2 vinete

2 cepe

2 ţeline

1 ardei gras

1 praz

1 cutie de tofu

200 g ciuperci

5 linguri ulei de măsline

2 linguri oţet de mere

cimbrişor

sare

piper

Mod de preparare

Începe prin a tăia dovleceii, vinetele, ceapa, ciupercile, ţelina, prazul şi ardeii şi pune-le într-un vas. Toarnă peste ele două linguri de ulei de măsline, oţet, sarea şi piperul.

După câteva minute, pune-le într-o tavă, iar deasupra pune tofu tăiat cubuleţe. Mai adaugă cimbrişor şi puţin ulei de măsline, apoi acoperă cu o folie de aluminiu şi lasă-le la cuptor în jur de 30-40 de minute.

Scoate apoi tava, dă deoparte folia, mai stropeşte cu o lingură de ulei de măsline şi pune-o iar la cuptor cam 10 minute pentru gratinare.

Ce trebuie sa stii despre dieta raw vegan

Iar pentru o cină uşoară ai putea încerca o salată cu tofu, la fel de simplă de făcut. Vei avea nevoie de:

1 cutie de tofu

200 g maioneză din soia

2 ardei graşi roşii

200 g morcovi

o căpăţână de usturoi

sare

piper

2 linguriţe zeamă de lămâie

pătrunjel

Mod de preparare

După ce ai scurs tofu, trece-l prin răzătoarea mare, apoi fă acelaşi lucru şi cu morcovul şi usturoiul. Pune-le într-un bol de salată şi adaugă ardeii graşi pe care i-ai tăiat cubuleţe mici. Amestecă cu maioneza din soia, zeama de lămâie, sare şi piper după gust, apoi ornează cu pătrunjel tocat mărunt.

Îţi garantăm că aceste reţete sunt foarte gustoase! Încearcă-le şi tu şi spune-ne dacă ţi-au plăcut.

 


Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *