3 rețete cu frișcă rapide și delicioase

By  | 

Prăjiturile cu frișcă sunt primele care ne atrag atenția în vitrinele cofetăriilor. Crema pufoasă așezată strategic deasupra sau într-un strat generos în interior le dă un aspect îmbietor și asta ne sugerează că gustul este pe măsură și pe bună dreptate.

Un desert cu frișcă este perfect pentru orice ocazie, dar și pentru un răsfăț, după o zi încărcată. Noi ți-am pregătit astăzi 3 rețete delicioase de deserturi cu frișcă, pe care le poți pregăti în doar câteva minute, chiar la tine acasă. Secretul lor constă în frișcă, iar noi îți recomandăm să renunți la cea sintetică, din spray, și să o prepari acasă. Pe blogul Hendi vei descoperi cele mai simple rețete, dar și trucuri și tehnici cu ajutorul cărora frișca ta va fi perfectă.

Iată cele 3 rețete:

Prăjitură de ciocolată cu frișcă și căpșuni

Ai nevoie de:

  • 200 de grame de ciocolată neagră
  • 200 mililitri de frișcă
  • 200 de grame de căpșuni
  • zahăr pudră

Pui ciocolata la topit la bain-marie. După ce devine fluidă, o așezi într-o tavă cu hârtie de copt și o întinzi cu ajutorul unei spatule într-un strat de cel mult 2 milimetri și o lași să se întărească. O decupezi apoi cu un cuțit subțire sau cu o formă metalică în mai multe bucăți cu dimensiuni identice, după care dai tava la rece pentru aproximativ 20 de minute. Între timp pregătești frișca, pe care o amesteci cu bucățele mici de căpșuni. Scoți ciocolata de la frigider și compui prăjitura așezând straturi alternative de ciocolată și frișcă cu căpșuni. Pe ultimul strat, care va fi de ciocolată, presari zahăr pudră.

Prăjitura se servește imediat.

Tiramisu la pahar

Ai nevoie de:

  • 4 ouă
  • 200 mililitri de frișcă
  • 300 de grame de mascarpone
  • 6 linguri de zahăr
  • 4 linguri de lapte
  • 1 căniță de cafea
  • 25 de pișcoturi
  • pudra de cacao și/ sau afine pentru ornat

Mixează ouăle împreună cu zahărul până acesta se topește, după care adaugă laptele și amestecă în continuare. Între timp, așezi acest vas într-o cratiță cu apă pusă pe foc mixând în continuare, până când apa începe să clocotească. Când această cremă se îngroașă și are consistența smântânii o pui la răcit. În crema rece adaugă apoi câte o lingură de mascarpone amestecând bine, iar la final încorporează frișca și esențele.

Această cremă se dă la rece pentru încă 15-20 de minute, timp în care pregătești pișcoturile și paharele. Înmoaie fiecare pișcot în cafea și o linguriță de amareto, după care pune câte 2-3 pișcoturi în fiecare pahar, în funcție de dimensiunea lui. Peste pișcoturi adaugă câte 2-3 linguri de cremă, pudrează cu cacao, apoi pune din nou pișcoturi. Poți să faci mai multe straturi, dacă paharul este înalt. La final trebuie să ai un strat de pișcoturi, pe care îl pudrezi cu cacao și îl ornezi cu afine. Paharele se țin la rece înainte de servire.

Banana split

Ai nevoie de:

  • 1 banană
  • înghețată de vanilie
  • frișcă
  • sos de ciocolată sau caramel
  • migdale mărunțite pentru decor

Taie banana în două, pe lungime și pune-o pe o farfurie. Stropește banana cu sosul de ciocolată sau caramel, după care pune înghețată – câte 3-4 bile – între jumătățile de banană. Decorează la final cu frișcă și migdale.

Găsești și alte rețete rapide cu frișcă pe MrFood.com.

Foto: Pixabay

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *