3 remedii homemade de vara

Arsură minoră

Dacă arsura nu acoperă o suprafaţă mare, atunci nu trebuie să te duci la medic. Fă un duş rece sau pune doar acea zonă sub apă rece pentru 10 -15 minute. Astfel, senzaţia de arsură se va mai calma. Nu este indicat să aplici gheaţă pe arusură, fie ea determinată de trebăluitul prin bucătărie sau de expunerea prelungită la soare – gheaţa poate leza pielea. Apoi, aplică apă termală şi unguent de gălbenele – a doua zi nu vei mai avea nici o senzaţie supărătoare.  

Un stomac făcut ”varză

Orice problemă de stomac ai avea, menţine hidratarea organismului şi bea cât mai multă apă, mai ales că vara deshidratarea este la ordinea zilei. De asemenea, evită dulciurile şi alimentele cu multă sare. Dacă vomiţi, nu mânca nimic pentru trei ore şi bea doar apă în acest interval. Dacă diareea îţi dă bătăi de cap, hidratează-te cu o gură de apă la fiecare 15 minute timp de o oră. Răceală 

Cu toate că nu ai crede, răceala ”loveşte” la fel de puternic vara pe cât ne înnebuneşte pe timp de iarnă. Dacă ai toate semnele unei răceli de toată frumuseţea, stai la pat pentru ca organismul să fie cât mai odihnit pentru a lupta cu boala şi mănâncă supă de pui. Supa de pui are tot ce-ţi trebuie pentru a te pune pe picioare (în special proteine). Pentru febră sau dureri de cap ia ibuprofen.  

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.