3 reguli simple pentru o viață mai sănătoasă și mai fericită

Nu mai este un secret pentru nimeni că simplitatea este cheia pentru o viață sănătoasă și fericită.

Cu toate că pare ușor, să ne întoarcem la o stare normală de simplitate poate fi o adevărata provocare. Mai ales că oamenii obișnuiesc să se înconjoare de lucruri materiale pentru a umple goluri care țin, mai degrabă, de suflet.



Pentru o viață sănătoasă și fericită este suficient însă să avem grijă ce mâncăm, să ne menținem hidratate și să ne asigurăm că petrecem suficient timp liber în natură.

Iată care sunt cele 3 reguli simple pentru o viață sănătoasă și fericită:

Asigură-te că din dieta ta nu lipsesc alimentele primordiale

Cea mai bună dietă este cea bazată pe alimentele pe care omenirea le consumă de cel mai mult timp. Sunt acelea cu ajutorul cărora am evoluat și pentru care organismul nostru este cel mai adaptat. Includem aici fructe, legume, semințe și sâmburi, carne, pește și ouă. O astfel de dietă te va ajuta să îți menții greutatea în limite normale și va scădea riscul apariției bolilor cardiace sau a diabetului.

Dacă ți se pare greu să îți schimbi obiceiurile alimentare peste noapte, poți începe cu pași mici. De exemplu, cu un astfel de aparat poți face shake-uri delicioase, pe care să le iei cu tine la birou. Încet-încet te vei obișnui cu astfel de gusturi și vei renunța la mersul pe la fast-food-uri sau la cartofi prăjiți.

Bea apă suficientă

Organismul nostru este format doua treimi din apă, element care îl ajută să îndeplinească în mod corect o mulțime de funcții: reglează temperatura, are rol în transportul nutrienților, detoxifică organismul sau acționează drept solvent.

O stare optimă de hidratare îți va menține vitalitatea și energia la cote maxime și va avea un rol major și în menținerea acuității mintale.

Petrece suficient timp în natură, la soare

Vitamina D, care este eliberată în organism când stăm la soare, are o multitudine de efecte pozitive asupra organismului: reduce riscul de cancer, dar și riscul de a dezvolta o boală cardiacă, sprijină sistemul imunitar și ține la distanță scleroza sau osteoporoza.

Regula generală spune că vitamina D este eliberată atunci când, în natură, umbra noastră este mai scurtă decât înălțimea corpului. Acest lucru se întâmplă la amiază. Ia măsuri să nu suferi de arsuri solare și asigură-te că petreci suficient de mult timp în natură, astfel încât organismul tău să producă o cantitate optimă de vitamina D.

Acest lucru este important mai ales în timpul anotimpului rece, atunci când starea noastră generală este afectată de ziua foarte scurtă. Fă chiar și iarna o plimbare zilnică, sau măcar în timpul weekend-urilor, prin parc, la orele amiezii.

Așadar, o alimentație din care să nu lipsească hrana primordială este importantă pentru a ne menține sănătoase și fericite. La fel de importante sunt însă și apa, și lumina naturală, de care ar trebui să ne bucurăm din plin.

 

Sursă foto: Shutterstock.com

(P) Articol realizat împreună cu Philips

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.