
3 reguli pe care nu ai voie sa le ignori cand gatesti
Cum dezgheti carnea?
Carnea nu trebuie dezghetata la temperatura camerei, deoarece acesta e climatul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor daunatoare. Las-o in frigider pe timpul noptii si gateste-o a doua zi, sau, daca te grabesti, foloseste microundele.
- Citeste si: Cele mai sanatoase 5 alimente pentru femei
De asemenea, trebuie sa stii ca nu e indicat sa ingheti din nou carnea pe care ai dezghetat-o, dar nu ai avut timp sa o gatesti.
Cum incalzesti preparatele gatite si tinute la frigider?
Trebuie sa incalzesti preparatul pana ce totul este ferbinte, mai ales daca printre ingrediente se numara si carnea.
- Citeste si: 3 retete delicioase pentru cina iubitului
Daca mancarea are mai putin de 60 de grade Celsius, vei ajunge sa digeri o orgie de bacterii in locul unui produs sanatos!
Cum manuiesti ustensilele?
Pentru a evita transmiterea de bacterii, foloseste cutite si planse diferite atunci cand trebuie sa tai sau sa toci alimente crude.
Nu ai decat cate una din fiecare? Spala-le in apa fierbinte, cu detergent, inainte sa le refolosesti.
- Citeste si: Cum sa rezisti tentatiilor nesanatoase
Email