3 reguli pe care nu ai voie sa le ignori cand gatesti

By  | 

Cum dezgheti carnea?

Carnea nu trebuie dezghetata la temperatura camerei, deoarece acesta e climatul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor daunatoare. Las-o in frigider pe timpul noptii si gateste-o a doua zi, sau, daca te grabesti, foloseste microundele.

De asemenea, trebuie sa stii ca nu e indicat sa ingheti din nou carnea pe care ai dezghetat-o, dar nu ai avut timp sa o gatesti.

Cum incalzesti preparatele gatite si tinute la frigider?

Trebuie sa incalzesti preparatul pana ce totul este ferbinte, mai ales daca printre ingrediente se numara si carnea.

Daca mancarea are mai putin de 60 de grade Celsius, vei ajunge sa digeri o orgie de bacterii in locul unui produs sanatos!

Cum manuiesti ustensilele?

Pentru a evita transmiterea de bacterii, foloseste cutite si planse diferite atunci cand trebuie sa tai sau sa toci alimente crude.

Nu ai decat cate una din fiecare? Spala-le in apa fierbinte, cu detergent, inainte sa le refolosesti.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *