3 rase de catei perfecti parteneri de sport

By  | 

Dacă vrei un căţel activ, care să se potrivească stilului tău de viaţă sportiv, sau dacă vrei un “prieten” de nădejde care să te ajute să te menţii fit şi fericită, ȋţi spunem noi ce rasă de căţeluş ai nevoie.

Apropo, un studio publicat ȋn revista de specialitate Journal of Physical Activity & Health a arătat că stăpânii de căţei fac cel puţin 160 de minute de activitate fizică pe săptămână fără să mai punem la socoteală activităţile sportive pe care le-ai putea introduce ȋn program.

Golden Retriever
Acest căţel este extrem de energic, ţină să-ţi facă pe plac şi să fie cât mai iubit şi va alerga alături de tine kilometri ȋntregi sau va merge pe munte cu o plăcere nebună.
Mai există un avantaj ȋn a avea un Golden Retriever: este un căţel foarte inteligent, pe care-l poţi antrena cu uşurinţă şi te va asculta dacă-i vei arăta de la ȋnceput cine este şeful.

Ai grijă totuşi la faptul că are o blană deasă, aşa că săracul se poate ȋmbolnăvi vara, când este prea cald – tunde-l sau usucă-i blana de fiecare dată când faceţi sport.

Beagle
Cu toate că nu ai crede văzând aceşti jucăuşi căţei, ei sunt câini de vânătoare, extrem de puternici şi rezistenţi la efort, aşa că te vor ȋntrece ȋn cursele de alergat sau de trekking.

Totuşi, dacă nu eşti o persoană foarte activă, ar fi mai bine să te orientezi către o altă rasă pentru că Beagle-ul se ȋmbolnăveşte dacă nu face multă mişcare. Pe de altă parte, fiind căţel de vânătoare, vei avea parte de aventuri pentru că este un Sherlock Holmes ȋnăscut, dorind să descopere orice colţişor de pământ pe care nu-l cunoaşte.

Husky Siberian
Dacă stai la munte, ai o pădure pe aproape sau o curte imensă, nu te gândi de două ori – Husky-ul va fi prietenul tău de suflet.
Pentru a te măsura cu Husky trebuie să fii un mare sportiv. Gândeşte-te că acest superb câine este folosit ȋn Alaska pentru curse de sănii şi poate parcurge peste 600 de kilometri!

Totuşi, nu-ţi lua un husky dacă stai la bloc sau ȋntr-un oraş prea călduros – o să sufere din cauza faptului că are o blană deasă şi nu este „pregatit” genetic pentru temperaturi prea ridicate.
De asemenea, ia-ţi un husky doar dacă ai un caracter puternic şi impunător pentru că poate să fie ȋncăpăţânat şi neascultător câteodată.

De ce trebuie sa tii cont cand ai un animal de companie

 

 

Comments

comments