3 plante care te fac super-sanatoasa

Dacă vrei să-ţi faci lista cu medicamente “verzi” pe care să le ai tot timpul ȋn casă, ȋţi spunem noi ce condimente să cumperi şi să nu le uiţi nici când ȋţi faci bagajele pentru a pleca ȋn vacanţă – te vor ajuta să rezişti la căldură, să nu fii afectată de razele UV şi să nu te pricopseşti cu vreo boală contagioasă, ciupercă de pe la piscine sau un guturai păcătos.

Ghimbir
Dacă eşti ȋnsărcinată, dar şi dacă ai probleme de circulaţie periferică, mănâncă mult ghimbir sau ceai de ghimbir pentru a regla circulaţia sângelui şi a scăpa de greţuri. De asemenea, ghimbirul este un ajutor de nădejde ȋn dietă, dar şi pentru cei care nu au o digestie eficientă, pentru că accelerează descompunerea şi absorbţia nutrienţilor din alimente.
Ce spui de o limonadă cu mult ghimbir şi miere?Rozmarin
N-o să-ţi vină să crezi, dar acest condiment delcios pe care-l pui peste cartofi te poate proteja de cancer datorită unor antioxidanţi care protejează organismul de atacul HCA (amine heterociclice), substanţe carcinogene care sunt responsabile de cele mai multe tipuri de cancer.

De asemenea, numeroase studii recente au arătat că rozmarinul protejează celulele de la mutaţii determinate de carcinogeni şi astfel nu se formează tumorile.

Turmeric (curcumă)
Incredibil cât de puternică este această plantă: turmericul calmează orice fel de durere şi ameliorează semnificativ simptomele artritei datorită unui antiinflamator care acţionează ȋn acelaşi fel ca şi calmantele puternice. Adaugă turmeric ȋn orez, pe fripturi sau supe pentru a avea un aport cât mai mare din acest condiment miraculos.

Solutiile din natura: Plantele care topesc grasimile

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise