3 obiceiuri care te imbatranesc prematur

Ne trezim cu riduri la vârste la care mamele noastre aveau ten de păpuşă, avem mai multă celulită decât femeile generaţiilor anterioare şi nu ştim ce creme şi remedii să mai folosim pentru a mai amâna semnele vârstei.

Cred că cel mai bine ar fi să ȋncepem cu obiceiurile care ne sabotează organismul, ȋncrederea ȋn sine şi faţa cu piele ȋntinsă şi tânără.

Nu foloseşti protecţie solară
Se tot vorbeşte despre importanţa folosirii protecţiei solare zi de zi, dar statisticile arată că puţine sunt femeile care folosesc crema cu SPF ȋn fiecare zi, ci că multe se rezumă la a o aplica doar pe timpul vacanţei.

Ştim că uiţi sau, cum te grăbeşti, ȋţi spui că “mâine am să aplic”, dar ar fi bine ca de acum ȋnainte să nu mai uiţi, dacă nu vrei să te trezeşti cu o grămadă de riduri premature, evident. Pune-ţi un post-it pe oglinda de la baie cu un mesaj haios care să te ȋndemne să te protejezi de razele UV.

Stai toată ziua pe scaun sau canapea!
Precum spune şi la TV, trebuie să faci măcar puţină mişcare dacă vrei să fii sănătoasă. Ȋn ziua de azi, nu trebuie să dai banii pe abonament la sală dacă nu ai de unde, există DVD-uri cu orice antrenament ţi-ar trece prin minte. Iar dacă nu-ţi place să transpiri alergând prin parc, te poţi plimba sau poţi merge zi de zi pe jos, până la serviciu (sau măcar câteva staţii de autobuz).

Mişcarea oxigenează sângele, ajută organismul să devină mai puternic şi să lupte ȋmpotriva bolilor şi menţine organele ȋn perfectă funcţionare, de aceea vei şi arăta cu mult mai tânără decât eşti de fapt.

Obiceiuri care te imbatranesc

Lasă televizorul!
Maratoanele de seriale pun kilograme pe şolduri, măresc riscul de a face o grămadă de boli grave de care nici nu vrei să auzi şi-ţi scad multe minute din durata de viaţă. De ce? Pentru că inactivitatea şi faptul că nu-ţi pui mintea la sau corpul la”contribuţie” ȋn timp ce te uiţi la TV ȋţi fac rău.

Mai exact, după 30 de minute de stat pe scaun fără să te mişti, corpul ȋncepe să depoziteze zahăr ȋn celule, iar acest fapt măreşte riscul ca tu să devii plinuţă. Iar dacă nu compensezi cu sport trei – patru zile pe săptămână, poţi fi sigură că dacă nu ai moştenit un metabolism puternic, vei pune kilograme peste kilograme şi, de asemenea, vei avea şanse mai mari să ai episoade de depresie.

Ingredientele de baza pentru un ten luminos

Depresia ne imbatraneste inainte de vreme

 

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise