3 motive sa bei un pahar cu vin

Atât timp cât ai un consum moderat şi nu exagerezi, vinul te poate ajuta să fii mai frumoasă, mai sănătoasă şi mai tânără.

Doza recomandată este de 150 ml pe zi, adică un pahar, mai mult strică decât ajută. De asemenea, nu uita că orice fel de alcool deshidratează şi trebuie să bei două pahare de apă la unul de alcool.

Un pahar de antioxidanţi, vă rog!
Vinul, cel roşu mai ales pentru că are o concentraţie mai mare de tanini aka antioxidanţi, poate echilibra nivelul colesterolului rău ȋn sânge şi proteja inima de afecţiuni datorită faptului că accelerează fluxul sanguin, astfel că şansele să faci un cheag de sânge sunt mai mici.

De asemenea, n-o să-ţi vină să crezi, dar ȋn cantităţi limitate, vinul poate ȋntări sistemul imunitar, eliminând bacteriile datorită unor antioxidanţi foarte puternici cunoscuţi sub denumirea de polifenoli.

Dar cel mai cunoscut şi apreciat antioxidant regăsit ȋn sâmburele de strugure, dar şi ȋn coajă, este celebrul resveratrol care este extras şi adăugat ȋn multe cosmetice cu efect anti-aging. Acesta protejează vasele de sânge şi ȋntinde pielea, eliminând liniile fine.

Te scapă de boli
Numeroase studii au demonstrat că flavonoizii, anumiţi antioxidanţi regăsiţi ȋn strugure, scad riscul de a face diferite tipuri de cancer datorită faptului că ȋntăresc sistemul imunitar şi relaxează, stresul fiind unul dintre cei mai ȋntâlniţi factori care determină cancerul.

Dar nu numai cancerul, ci şi alte boli pot fi prevenite cu un consum modernat de vin sau de struguri precum Alzheimer dar mai ales osteoporoza, afecţiunea care presupune diminuarea densităţii mineralelor ȋn oase.

Ia suplimente şi ulei pe bază de sâmburi de struguri
De asemenea, cumpără-ţi ulei din sâmburi de strugure pentru a-l folosi pe post de loţiune hidratantă şi anti-aging pentru corp şi faţă. Sâmburele de strugure este una dintre cele mai recomandate surse de resveratrol, un antioxidant foarte puternic care anulează radicalii liberi, stopând procesul de ȋmbătrânire.

Poţi lua şi suplimente cu praf sau ulei din sâmburi de strugure pentru piele şi organism ȋn general.

Cum alegi vinul in functie de mancare

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise