3 motive pentru care nu slabesti

Te-ai pus la dietă dar, spre surprinderea ta, ai dat jos ȋn prima săptămână, ca apoi să te confrunţi cu o stagnare constantă care te frustrează şi te face să dai iama ȋn bunătăţi gândindu-te că şi aşa nu o scoţi la capăt cu dieta.

Nimic mai greşit. De fapt, ar trebui să ideintifici erorile tale ȋn felul ȋn care ţii dieta. Iată trei dintre cele mai populare motive pentru ca nu slăbeşti deloc sau foarte puţin:

Mănânci prea multe fructe uscate, nuci şi alune

Chiar dacă zahărul din fructe nu poate fi comparat cu cel rafinat şi, deci, nociv, orice ar spune o grămadă de guri rele, totuşi, el ȋngraşă dacă este ingerat ȋn exces. Unde mai pui că (asta s-ar putea să nu ştii) că producătorii adaugă zahăr sau conservanţi care măresc retenţia de apă doar pentru a da un plus de gust fructelor uscate.

De aceea, cel mai bine ar fi să citeşti eticheta ȋnainte de a le cumpăra şi să nu mănânci mai mult de 50 gr la o servire.
Cât despre tot felul de nuci şi alune, ele sunt o veritabilă sursă de sănătate pentru ȋntregul corp, de la păr la unghii şi organele interne, dar şi ele ȋngraşă dacă sunt mâncate ȋn exces. Porţia optimă este de un căuş de palmă de nuci sau alune.

Nu ai tăiat porţia

Multe fete se plâng că nu slăbesc cu toate că au schimbat radical alimentaţia, optând numai pentru alimente sărace ȋn calorii şi grăsimi. Dar adevărul este că fără a tăia din porţie nu vei reuşi să dai jos kilogramele ȋn plus şi să nu le mai pui la loc.

Propriu-zis, noi ne ȋngrăşăm pentru că mâncăm mai mult decât corpul are nevoie, aşa că doar a tăia din aportul caloric nu este de ajuns, trebuie să reduci şi cantitatea.

Foloseşte castronaşe de bebeluşi pentru asta: un castronaş pentru carne şi orez integral, de exemplu, şi unul pentru salată. Iată cum ştii exact cât trebuie să mănânci la prânz.

Mănânci o singură dată-n zi, dar nu sănătos

Ȋn acest caz, este posibil să slăbeşti masiv până ȋntr-un punct ȋn care organismul clachează şi-ţi cere mâncare “adevărată”, cu nutrienţi, nu junk food fără nici un beneficiu pentru corpul tău.

A mânca prost şi o singură dată-n zi este un regim de viaţă foarte periculos pentru că, propriu-zis, nu hrăneşti organismul cu nimic, ceea ce mănânci este doar “balast” care-ţi umflă stomacul.

De aceea ai ameţeli, stare de anemie, piele mată şi nenatural de cenuşie şi de aceea simţi nevoia să dormi foarte mult.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.