3 metode de masaj neconventional

Masajul cu pietre de jad

Masajul cu pietre de jad este diferit de masajul standard, cu pietre încinse, pe care îl găsim în oferta în spa-urilor. Este un masaj terapeutic al ţesutului adânc (deep tissue) fără durere. Datorită compoziţiei de fier, magneziu şi calciu, jadul este singura piatră de masaj care se păstreză bine şi caldă şi rece. Folosirea unei pietre de jad încălzite este echivalentul a 7 aplicări manuale iar atunci când e combinată cu piatră de jad rece este de 80 de ori mai puternică! Terapia combinată stimulează fluxul vascular, ca hidroterapia sau termoterapia. Creşte circulaţia sângelui, curăţă organele interne şi sistemul circulator şi ajută la eliminarea toxinelor.

Masajul cu pietre încinse

Masajul cu pietre încinse este o variaţie a terapiei de masaj clasică. Încălzite încet, pietrele plate sunt aşezate în puncte cheie ale corpului. Terapeutul poate de asemenea să le ţină în mână şi să le folosească pentru a masa anumite zone ale corpului. O întrebare frecventă este dacă trebuie ales masajul cu pietre încinse versus cel suedez sau un masaj normal. Unele persoane apreciază foarte mult căldura acestor pietre şi apelează la acest tip de masaj pentru relaxare. Masajul cu pietre încinse este potrivit pentru persoanele friguroase sau care au deseori picioarele reci. Este, de asemenea, potrivit pentru persoane care au tensiune musculară dar preferă un masaj mai uşor. Căldura relaxează muşchii şi permite terapeutului să îi lucreze fără a aplica o presiune puternică.Terapeutul începe, de obicei, prin aplicarea uleiului pe corp, care permite o alunecare lină a pietrelor încinse de-a lungul muşchilor. Stai întinsă cu faţa în jos iar terapeutul foloseşte pietrele încinse pentru a masa spatele. După ce pietrele au relaxat muşchii, terapeutul le poate lăsa de-o parte şi îşi poate folosi mâinile pentru a masa direct pielea.  Pietrele încinse pot fi apoi aşezate iar pe corp şi lăsate pentru o scurtă perioadă de timp. Eşti apoi rugată să te întorci pe spate. Terapeutul îţi va plasa mici pietre încinse între degetele de la picioare sau în palmă şi va repeta procedura.

Masajul cu bambus

Masajul cu bambus este o metoda inovativă de a masa ţesutul adânc utilizând lemn de bambus încălzit şi rulându-l sau frecţionându-l pe piele pentru a crea o senzaţie puternică de relaxare şi o stare de bine. Masajul cu bambus mai este folosit şi ca o terapie eficientă de prevenire a stresului sau împotriva problemelor psihice sau emoţionale.

Pe lângă eliberarea de stres şi tensiune, masajul cu bambus este cunoscut şi pentru faptul că îmbunătăţeşte textura pielii. Bioxidul de siliciu din extractul de bambus ajută corpul să absoarbă mineralele esenţiale ca potasiul, calciul sau magneziul. De asemenea, conferă proprietăţi anti-iritante, care calmează pielea atunci când se aplică direct prin creme sau loţiuni. Bioxidul de siliciu joacă un rol important în menţinerea sănătăţii pielii şi părului. Pe lângă aceasta, poate vindeca eczemele şi psoriasis-ul. Extractul de bambus conţine antioxidanţi care ajuta la diminuarea ridurilor.

Un masaj cu bambus este realizat, de obicei, cu un băţ scobit de bambus tratat organic, care este încălzit sau menţinut la temperatura camerei. Beţele mai lungi de diferite lăţimi sunt folosite pentru alunecare iar instrumentele mai mici pentru masajul mai detaliat. Beţele sunt folosite ca unelte în toate modalităţile de masaj. Se crede că aceasta este o terapie folosită din antichitate.

Băţul de bambus înlocuieşte mâna terapeutului. Acesta poate oferi un masaj mai profund, mai ferm. Este ţinut de terapeut şi rulat peste muşchi cu aceleaşi mişcări pe care le-ar fi făcut cu mâna. Unii maseuri combină elemente de Shiatsu, tradiţionale chinezeşti, Thai şi tehnici indiene în acest masaj, pentru a obţine rezultate mai bune. Masajul asigură o bună circuaţie, percepţia senzorială a nervilor şi oferă o stare de profundă relaxare şi linişte interioară. Stimularea ţesutului cu băţul de bambus ajută la eliminarea căldurii rezultate din acumularea toxinelor şi a proastei circulaţii. Muşchiul este masat, ceea ce ajută la eliberarea tensiunii şi la relaxarea acestuia. Similar masajului, stimulează circulaţia, relaxarea şi alte beneficii generale.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.