3 idei simple care te vor ajuta să ai un corp de vis

De la afișele gigantice care-ți promit și marea, și sarea, și nisipul fin de Caraibe, până la superbissima actriță care-ți ia ochii cu lipsa formelor sale feminine, totul îți garantează un Paradis terestru în care eșți o superfemeie doar dacă te conformezi „standardelor moderne”, de cele mai multe ori aberante.

În urma bombardării cu mesaje mai mult sau mai puțîn subliminale, ajungi să-ți doreșți să arăți ca fata din reclama de la televizor și, pentru că nimic bun nu se întâmplă fără efort, renunți de fiecare dată la dietele draconice și intri rapid în depresie.

Vei vedea că poți obține un corp de vis care funcționează perfect, o piele strălucitoare și o minte relaxată. Iată câteva idei pentru un regim de dezintoxicare care să mai și dea rezultate!

Mănâncă tot ce e colorat și proaspăt!

Fructele și legumele colorate facilitează funcționarea organelor-filtru (ficatul, intestinele). Înainte să tai drastic din aportul de calorii, un adevărat șoc pentru corpul tău obișnuit cu multe grăsimi și numeroși carbohidrați, pregătește terenul – 2-3 zile în care să mănânci aproape în exclusivitate alimente proaspete.

  • În prima zi, limitează-te la salate, fructe, cereale integrale, lactate și pește, fără să te atingi de carne roșie sau de cea de porc.
  • În cea de-a doua zi, încearcă să te hrăneșți doar cu salate și multe legume proaspete, fructe și sucuri naturale.
  • În cea de-a treia zi și cea finală, e bine să te rezumi doar la fructe și sucuri naturale pe care să le prepari acasă.

Nu cumpăra din comerț sucurile, pentru că, după maximum 15 minute, vitamina C din citrice dispare miraculos printr-un proces de oxidare. Ca alternativă la ziua de multifructe, poți opta doar pentru pepenele roșu, un remediu extraordinar pentru organismul plin de toxine.

Nu încerca acest regim dacă ai vreo boală, fie și o gastrită! Dieta este destinată în exclusivitate persoanelor perfect sănătoase!

Schimbă odată pentru totdeauna alimentația zilnică

Dacă faci greșeala să renunți la regim după cele 3 zile, organismul tău va suferi un șoc, mai ales în cazul în care i-ai administrat o supradoză de carbohidrați sau grăsimi, adică junk-food și altele asemenea. Ca nu cumva să lași baltă programul de dezintoxicare, îți poți imagina că organismul tău este o mașinărie ruginită și murdară și că ai misiunea de a o face să funcționeze din nou perfect, ca atunci când era nouă.

Așa cum spuneam, ficatul și intestinele duc greul funcționării corecte a organismului tău și, după o iarnă bogată în grăsimi, au nevoie de fructe și legume pentru a se plia „pe programul de vară”.

  • Remediul perfect: fructe și legume foarte colorate – morcovi, fructe de pădure, pește și cantități mai reduse de struguri de culoare închisă, care au rolul de a asigura necesarul de antioxidanți.

O altă „sursă prețioasă” de antioxidanți este sushi, preparatul asiatic din pește crud. Dacă te invită iubitul tău la un restaurant japonez, nu te gândi de două ori. Cu ocazia asta vei scăpa de obsesia dietei (care bănuiesc că s-a instalat deja confortabil printre gândurile tale) și te vei și distra în timp ce te alimentezi cu taurină, Omega 3 și 6, care vor asigura arderea mai rapidă a grăsimilor.

Pe de altă parte, chiar dacă nu te vei îndrăgosti de ei la început, germenii de grâu îți vor asigura vitalitatea de care ai nevoie în fiecare zi stresantă, așa că adaugă-i în cantitate cât mai mare în salatele tale.

Nu renunța la cocktail-uri! Bea Bloody Mary – mai mult suc de roșii, mai puțină vodcă – dar mai ales băuturi de vară colorate, pe bază de fructe. Nu neglija de-a lungul dietei sucurile de fructe care pot face minuni pentru oraganismul și pielea ta.

Exerciții de yoga pentru respirație și un corp de vis

Din păcate, din cauza stresului și, mai ales, a pozițiilor corporale incorecte, folosim numai 30% din capacitatea respiratorie. Asta se traduce prin dureri de cap, circulație deficitară a sângelui și zeci de alte disfuncții ale unui organism care nu este curățat prin respirație.

Dacă nu știai, 70% din procesul de dezintoxicare zilnică a organismului este asigurat de plămâni. Cel mai important beneficiu constă în faptul că sunt stimulate restructurarea celulară și eliminarea toxinelor.

COSMO îți dezvăluie două exerciții de yoga care te vor ajuta să respiri corect. Primul nu necesită cine știe ce efort, dar pentru al doilea e bine să te pregăteșți sufletește pentru că poate înlocui câteva exerciții fizice destul de solicitante, rezultatul fiind, în schimb, cu mult mai bun.

Prima „mișcare” nu presupune decât să stai turcește pe podea sau normal pe scaun, să îndrepți spatele și să inspiri lent în timp ce numeri până la 10. După aceea, ține-ți respirația numarând din nou până la 10.

Trebuie să expiri apoi, la fel de ușor precum ai inspirat, numarând tot până la 10. Repetă exercițiul în fiecare zi, dar mai ales atunci când te enervezi sau când eșți stresată. Te vei linișți foarte repede!

Cel de-al doilea exercițiu se numește „cobra”, asta pentru că este inspirat de felul în care se ridică șarpele de la pământ. Așază-te perfect dreaptă cu fața la podea și mâinile arcuite, palmele trebuind să fie în dreptul sânilor (ca la flotări). Acum vei începe să te ridici lent, arcuindu-ți spatele și încordând cât poți de tare abdomenul.

În timp ce te ridici inspiră adânc, ca apoi, când simți că mai mult de atât nu te poți arcui în sus, să-ți ții respirația numarând până la 10. Expiră ușor în timp ce revii la poziția inițială, cu fața la podea.

Cum spuneam, „cobra” este extrem de eficient și pentru tonifierea mai multor grupe de mușchi. Dacă vei fi perseverentă și vei executa zilnic 3 serii a câte 10 mișcări de acest fel, vei obține un corp de vis cu abdomen perfect plat, un fund rotund și o respirație sănătoasă.

Sursă foto: iStock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.