3 gustari de luat la birou


Stresul
care se acumulează peste zi la birou îţi declanşează tot felul de pofte ciudate şi, de cele mai multe ori, full de calorii nesănătoase. Aşa că, fără să-ţi dai seama, pe la 4 pm te trezeşti lângă tonomatul cu dulciuri, aprovizionându-te cu biscuiţi sau alune învelite în ciocolată.

 

 

Nu-i de mirare că nivelul tău de energie scade cu fiecare zi şi că abdomenul nu mai e la fel de plat ca pe vremuri. Dar nu-ţi face griji – COSMO ţi-a pregătit 3 alternative salvatoare la gustările tale „obraznice”!

Seminţe & migdale

Seminţele de orice fel (crude şi fără sare) sau migdalele reprezintă o gustare delicioasă, sănătoasă şi, mai ales, săţioasă. Sunt bogate în grăsimi sănătoase şi proteine, oferindu-ţi energia de care ai nevoie pentru a fi eficientă la serviciu.

 

 

Ovăzul

Această cereală e bogată în fibre, contribuind la bunul mers al aparatului digestiv şi, deci, la eliminarea toxinelor care uneori te lasă fără vlagă şi sunt răspunzătoare pentru problemele tenului (acneea). Prepară-ţi o gustare delicioasă încorporîndu-l în iaurt şi adăugând banane, afine şi alte fucte preferate.

Portocalele şi merele

Deşi sunt uşoare, aceste fructe sunt mai săţioase decât crezi. Portocalele conţin 86% apă, dar şi multe fibre, făcându-te să te simţi plină mai mult timp. Reţine că sucul de portocale nu are la fel de multe beneficii nutritive precum fructul întreg.

 

 

Merele conţin şi ele antioxidanţi şi fibre, specialiştii în nutriţie recomandînd un măr înainde de masă atunci când vrei să mănânci mai puţin.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.