3 greşeli care te îmbolnăvesc…la sală

Mergem la sală cu gândul de a ne facem mai frumoase, mai fit, mai sănătoase şi nici nu ne gândim la pericolele care ne aşteaptă dincolo de uşa sălii de sport. Mediile umede sunt cele în care bacteriile, germenii şi viruşii se dezvoltă cel mai bine, de aceea trebuie să ne luăm măsuri de precauţie când mergem să ne antrenăm. 

 

 

Rămâi în pantalonii în care te-ai antrenat

Precum spuneam, umezeala este mediul perfect în care se înmulţesc bacteriile, aşa că dacă rămâi cu pantalonii de sport pe tine după antrenament rişti ”să capeţi” o candida sau să faci o infecţie urinară. 

Data viitoare când mergi la sală, schimbă-ţi echipamentul imediat ce ai terminat antrenamentul de aerobic sau sesiunea de yoga. Şi mai bine ar fi dacă ai face un duş sau măcar te-ai dezbrăca în cabina de duş ca apoi să te usuci bine acolo jos după ce ai scos pantalonii. 

 

 

Foloseşti prosoapele umede ale altora

Că sunt ale sălii sau ale unor prietene contează prea puţin – prosoapele ude activează organismele care te infectează cu tricomonas, o boală care în mod normal se transmite pe cale sexuală. 

Astfel, la următorul antrenament, ia-ţi prosoapele tale de acasă pentru a preveni infecţiile de orice fel. 

 

 

Nu te ştergi de transpiraţie

Transpiraţia ajunsă între cutele pielii sau în zona labiilor sau fundului, poate duce la iritaţii sau mâncărimi. 

Ca s-o ţii departe de corpul tău, cumpără-ţi echipament realizat din materiale care absorb transpiraţia ca bumbacul sau din fibrele sintetice optimizate pentru antrenament.  

Totuşi, ca să fii în siguranţă, schimbă-te în haine uscate după fiecare sesiune de sport. 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.