3 exercitii de yoga pentru accelerarea metabolismului

Postura scaun rasucit

Ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui atat prin faptul ca foloseste toti muschii, dar si pentru ca apeleaza la rasuciri ale corpului, ceea ce ajuta la o mai buna digestie.

Cum se realizeaza: Stai cu picioarele lipite si indoaie usor genunchii, ca si cum ai vrea sa te asezi pe un scaun. Adu-ti palmele impreuna in fata pieptului si roteste-te in asa fel incat umarul drept sa fie in dreptul genunchiului stang. Pastreaza pieptul ridicat.

Mentine pozitia pentru 35-40 de secunde, apoi schimba partea.

Postura lacustei

Ajuta la intarirea muschilor picioarelor, dar si a partii inferioare a spatelui, si stimuleaza fluxul de energie.

Cum se realizeaza: Stai pe burta, cu mainile pe langa corp si cu palmele in sus. Ridica partea superioara a corpului, capul, bratele si picioarele. Uita-te in fata sau in sus, in functie de flexibilitate. Mentine pozitia 45 de secunde, apoi relaxeaza-te stand tot pe burta si intorcand capul in stanga sau in dreapta.

Repeta exercitiul de trei ori.

Postura arc

Are acelasi rol ca si postura lacustei, dar permite, in plus, intinderea partii superioare a corpului.

Cum se realizeaza: Stai pe burta, cu mainile pe langa corp si cu palmele in sus. Indoaie genunchii in asa fel incat sa iti poti prinde gleznele cu mainile (nu apropia picioarele). Tine umerii drepti. Dupa 30-45 de secunde, relaxeaza-te exact ca si in cazul posturii lacusta.

Repeta exercitiul de doua ori.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.