3 diete cu efect pe termen lung

Secretul acestor diete, care te feresc de efectul de yo-yo, este că îţi schimbi complet stilul de viaţă. Uită de frustrări şi înfometare, aceste diete îţi permit să mănânci aproape orice, dar în cantităţile potrivite.

Dieta volumelor sau conceptul densităţii energiei

Această dietă îţi permite să slăbeşti eficient fără să te înfometezi, încurajând consumul de alimente cu puţine calorii per porţie. Cu alte cuvinte, trebuie să te hrăneşti cu alimente mari, săţioase prin volum, dar cu puţine calorii. 

Spre exemplu, fructele şi legumele sunt mari şi conţin multă apă, dar conţin un număr scăzut de calorii. La fel şi cerealele integrale, produsele lactate degresate şi peştele. 

Low fat 30

Această dietă se concentrează pe grăsimile pe care le consumi, nu pe calorii. Astfel, trebuie să consumi alimente cu un conţinut maxim de 30% de grăsimi, binenţeles, în porţii moderate. La o dietă bazată zilnic pe 1800 de calorii trebuie să ai grijă ca mâncarea să nu depăşească 60 g de grăsimi. Asta înseamnă că pe lângă fructe şi legume, cereale integrale, lactate degresate poţi să consumi liniştită şi cărnuri slabe precum cea de peşte şi pui.

Ideea este că trebuie să păstrezi acest mod de selecţie al alimentelor totdeauna, ca un nou stil de viaţă.

Dieta fără pofte

Aceasta a fost dezvoltată în 2006 de doctorii nutriţioniştii Dr.  Volker Pudel şi Dr. Thomas Elltrott şi are ca scop principal folosirea alimentelor pentru a scăpa de senzaţia permanentă de foame şi de pofte. Aşadar trebuie să mănânci puţin şi des, iar dacă urmezi orarul celor 5 mese zilnice ai toate şansele de a scăpa de senzaţia de foame, mai ales pentru că organismul tău este setat să ceară mâncarea la ore fixe.

Iar ca să scapi de pofte trebuie să ţi le satisfaci în porţii mici, să înlături tentaţiile din casă, să înlocuieşti produsele îndulcite cu fructe, care sunt şi savuroase şi sănătoase şi să mănânci cât mai puţine alimente procesate pentru că acestea îţi declanşează când ţi-e lumea mai dragă poftele!

 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.