
3 deserturi raw vegan
Tot mai multe persoane adoptă un stil de alimentaţie raw vegan, aceasta aducând numeroase beneficii pentru sănătate. Acest regim al „alimentaţiei vii” presupune consumul alimentelor de origine vegetală în stare crudă.
Tartă cu fructe
Ingrediente
Pentru blat
curmale uscate – 300 grame
făină de migdale – 500 grame
hrişcă – 100 grame
Pentru crema de vanilie
caju – 200 grame
lămâie – zeama de la 1/2 bucată
păstăi vanilie – 2 păstăi (partea interioară)
unt de cacao – 50 grame
miere de salcâm – 1 lingură
apa – cât este necesar
Topping
portocală – 2 bucăţi
kiwi – 1 bucată
rodie – 1 bucată
pară – 1 bucată
zmeură – 8 bucăţi
Mod de preparare
Pentru a face blatul, hrişca se hidratează 8 ore, se spală şi se macină. Se frământă apoi cu curmalele măcinate şi făina de migdale până se obţine un aluat de consistenţa unei plastiline.
Formele de tarte de ung cu puţin ulei, apoi aluatul se aşează în formă, se lasă la deshidratat 8 ore, se scoate din forme şi se lasă la uscat încă 8 ore.
Pentru crema de vanilie se rade untul de cacao şi se pune în bain-marie până devine lichid, după care se adaugă caju măcinat şi restul ingredientelor. Se amestecă până când compoziţia devine cremoasă şi se umplu formele de tarte, apoi se lasă la rece pentru 30 de minute.
În continuare, nu mai rămâne decât să desfaci rodia pentru a extrage sâmburii, să tai fructele în cubuleţe mici şi să le adaugi peste cremă.
Turtă dulce
Ingrediente
caju – 500 g
făina din migdale decojite – cât este nevoie
scorţişoară – 2 linguri
cuişoare – 1 lingură
miere de salcâm – 5 linguri
sare de Himalaya – 1 vârf de cuţit
ulei de cocos – 20 ml
Mod de preparare
Pentru început, nuca de caju se hidratează minim două ore, după care se spală şi se macină. Se adaugă scorţisoară, miere, cuişoare şi sare şi se mixează bine.Se adaugă făina din migdale, cât e nevoie pentru a obţine o compoziţie densă.
Aluatul se întinde în strat foarte suţire (0,5 cm) şi se taie cu forma preferată, după care se lasă la uscat timp de 24 de ore.
Uneiul de cocos se topeşte în bain-marie, apoi se desenează modele pe aluat pentru ornare.
Ciocolată cu mentă
Ingrediente
unt de cacao – 300 grame
cacao raw – 4 linguri
sirop de agave – 6 linguri
mesquite – 1 lingură
vanilie – 2 păstăi (partea interioară)
ulei esenţial de mentă – (pentru uz intern) 5 picături
banană – 1 bucată
Mod de preparare
Se începe prin topirea untului de cacao în bain-marie, apoi acesta se împarte în două părţi egale.
În prima adăugăm 3 linguri de sirop de agave, jumătate de banană şi picăturile de mentă. După ce se amestecă bine, până capată o consistenţă mai tare, dar fluidă, se toarnă în formele de silicon.
În restul de unt se adaugă ingredientele rămase (3 linguri de sirop de agave, cacao, publere de mesquite, vanilie şi jumătate de banană), se amestecă până se omogenizează bine, apoi se toarnă în forme peste primul strat de ciocolată.
Nu mai rămâne decât să ţii puţin la rece.
Simplu şi gustos! Poftă bună!
Email