3 deserturi raw vegan

By  | 

Tot mai multe persoane adoptă un stil de alimentaţie raw vegan, aceasta aducând numeroase beneficii pentru sănătate. Acest regim al „alimentaţiei vii” presupune consumul alimentelor de origine vegetală în stare crudă.

Dacă te-ai hotărât să ţii acest regim, poate ţi se pare dificil să îţi potoleşti pofta de dulce doar cu fructe proaspete. Din fericire, nu este nevoie să faci asta, există numeroase deserturi raw vegan foarte gustoase şi uşor de făcut!

Tartă cu fructe

Ingrediente

Pentru blat

curmale uscate – 300 grame

făină de migdale – 500 grame

hrişcă – 100 grame

Pentru crema de vanilie

caju – 200 grame

lămâie – zeama de la 1/2 bucată

păstăi vanilie – 2 păstăi (partea interioară)

unt de cacao – 50 grame

miere de salcâm – 1 lingură

apa – cât este necesar

Topping

portocală – 2 bucăţi

kiwi – 1 bucată

rodie – 1 bucată

pară – 1 bucată

zmeură – 8 bucăţi

Mod de preparare

Pentru a face blatul, hrişca se hidratează 8 ore, se spală şi se macină. Se frământă apoi cu curmalele măcinate şi făina de migdale până se obţine un aluat de consistenţa unei plastiline.

Formele de tarte de ung cu puţin ulei, apoi aluatul se aşează în formă, se lasă la deshidratat 8 ore, se scoate din forme şi se lasă la uscat încă 8 ore.

Pentru crema de vanilie se rade untul de cacao şi se pune în bain-marie până devine lichid, după care se adaugă caju măcinat şi restul ingredientelor. Se amestecă până când compoziţia devine cremoasă şi se umplu formele de tarte, apoi se lasă la rece pentru 30 de minute.

În continuare, nu mai rămâne decât să desfaci rodia pentru a extrage sâmburii, să tai fructele în cubuleţe mici şi să le adaugi peste cremă.

Turtă dulce

Ingrediente

caju – 500 g

făina din migdale decojite – cât este nevoie

scorţişoară – 2 linguri

cuişoare – 1 lingură

miere de salcâm – 5 linguri

sare de Himalaya – 1 vârf de cuţit

ulei de cocos – 20 ml

Mod de preparare

Pentru început, nuca de caju se hidratează minim două ore, după care se spală şi se macină. Se adaugă scorţisoară, miere, cuişoare şi sare şi se mixează bine.Se adaugă făina din migdale, cât e nevoie pentru a obţine o compoziţie densă.

Aluatul se întinde în strat foarte suţire (0,5 cm) şi se taie cu forma preferată, după care se lasă la uscat timp de 24 de ore.

Uneiul de cocos se topeşte în bain-marie, apoi se desenează modele pe aluat pentru ornare.

Ciocolată cu mentă

Ingrediente

unt de cacao – 300 grame

cacao raw – 4 linguri

sirop de agave – 6 linguri

mesquite – 1 lingură

vanilie – 2 păstăi (partea interioară)

ulei esenţial de mentă – (pentru uz intern) 5 picături

banană – 1 bucată

Mod de preparare

Se începe prin topirea untului de cacao în bain-marie, apoi acesta se împarte în două părţi egale. 

În prima adăugăm 3 linguri de sirop de agave, jumătate de banană şi picăturile de mentă. După ce se amestecă bine, până capată o consistenţă mai tare, dar fluidă, se toarnă în formele de silicon.

În restul de unt se adaugă ingredientele rămase (3 linguri de sirop de agave, cacao, publere de mesquite, vanilie şi jumătate de banană), se amestecă până se omogenizează bine, apoi se toarnă în forme peste primul strat de ciocolată.

Nu mai rămâne decât să ţii puţin la rece.

Simplu şi gustos! Poftă bună!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *