3 alimente interzise intr-o dieta sanatoasa

Câţi nutriţionişti atâta păreri despre ce ar trebui sau nu să mâncăm… Ba avem voie la pâine şi gluten, ba nu, ba raw vegan este un must, ba este cel mai blamat regim alimentar modern… Nici noi nu m ai ştim ce să facem cât să fim sănătoase şi fără probleme de greutate sau carenţe crunte de nutrienţi.
Am pus cap la cap cele mai “normale” şi logice sfaturi de la nutriţionişti şi medici şi ţi le ȋnşirăm mai jos:

Nu mai mânca alimente de la congelator
Dacă nu ai părinţi sau bunici la ţară ca furnizori pentru carne şi brânză de o calitate cum nu găseşti la oraş, dă prioritate alimentelor care nu au fost niciodată congelate.
Sistemele tradiţionale de medicină, ca cea indiană, chineză sau tibetană, nu recomandă deloc mâncarea congelată, argumentând că ȋn primul rând este logic şi inerent faptul că toate alimentele ȋşi vor pierde parte din nutrienţi, dar şi că vor deveni reci, proprietate ireversibilă şi care va ȋncetini digestia şi ȋmbolnăvi corpul. De aceea se recomandă să consumăm doar alimente proaspete.Mai las-o cu tot ce e “light”
Ştii prea bine că după ce ai mâncat un iaurt cu 0% grăsime ȋţi este ȋn continuare foame şi nici nu simţi vreo satisfacţie având ȋn vedere că un astfel de iaurt nu are nici un gust. La fel stau lucrurile şi cu alte chestii light care nu-ţi satisfac de cele mai multe ori nici foamea şi nici pofta de ceva bun.
Nu ar fi mai bine oare dacă ai mânca mai puţin, dar bun?!

Uită de băuturile cu ȋndulcitori artificiali
Dacă nu ştiai, consumul ȋndelungat de aspartam şi de mai toţi ȋndulcitorii artificiali disponibili pe piaţă duce la orbire, sterilitate, scăderea libidoului şi afectează buna funcţionare a organelor. De asemenea, mulţi nutriţionişti avertizează asupra faptului că este foarte posibil ca ȋndulcitorii artificiali să determine o poftă aproape de necontrolat de tot felul de chestii ȋngrăşătoare de la hamburgeri la prăjituri şi ciocolată.

Dieta alcalina. De ce sa o adopti?

Incearca dieta vegana a lui Beyonce si Jay Z

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise