10 utilizari alternative pentru vodka

Suntem obișnuite să privim vodka doar ca pe o băutură folosită în cocktail-uri, însă ea are numeroase utilizări alternative.

Vodka este una dintre cele mai populare substanţe alcoolice din lume. Datorită conţinutul său ridicat de alcool, dar şi a versatilităţii sale în combinaţie cu alte gusturi, vodka este una dintre cele mai populare alegeri pentru cocktail-uri. Totuși, mai are și câteva întrebuințări practice pe care nu multă lume le cunoaște.

5 retete de bauturi alcoolice racoritoare

Iată 10 utilizări alternative pentru vodkă:

  1. Cu ajutorul său, poți scăpa de mirosurile neplăcute din haine. Toarnă puțină vodkă într-o sticluță-spray și stropește-o pe hainele cu probleme. Atunci când îmbrăcămintea s-a uscat, mirosul băuturii va dispărea (dacă vodka este de calitate, bineînțeles), odată cu mirosul neplăcut.
  2. În plus, poți scăpa în acest fel și de mirosurile neplăcute din casă. Stropește prin cameră cu o soluție din vodkă și apă, iar mirosurile neplăcute vor fi dizolvate.
  3. Dacă ai primit un buchet minunat de flori și vrei să îl păstrezi cât mai mult timp posibil, amestecă câteva picături de vodkă și o linguriță de zahăr. Adaugă acest amestec în apa florilor, iar acestea vor rezista mai mult. Schimbă apa zilnic.
  4. De asemenea, o poți folosi pentru a scăpa de insecte! Aplică cu ajutorul unui recipient cu spray pe piele, iar insectele te vor evita. Din nou, dacă băutura este de calitate, nu ar trebui să miroasă.
  5. Pentru a avea părul mai curat, mătăsos și strălucitor, adaugă puțină vodkă în șampon și spală-te ca de obicei. Se spune că îți face părul și mai des, dacă o folosești o perioadă mai lungă.
  6. Dacă ți s-a terminat soluția de curățat monitorul, o poți înlocui cu vodkă, funcționează la fel de bine. Stropește puțină vodkă pe monitor sau televizor, apoi șterge cu o cârpă moale. Funcționează foarte bine și la ochelari.
  7. Pentru a avea bijuterii curate și strălucitoare, lasă-le 2-3 ore la înmuiat în vodkă. Curătă-le apoi ușor, pentru a nu le strica.
  8. În cazul în care te-ai zgâriat sau ai o arsură minoră, vodka este un dezinfectant și antiseptic foarte bun.
  9. Tot pentru că omoară microbii, o poți folosi și dacă ai o problemă cu mirosul neplăcut al picioarelor. Toarnă vodkă într-un lighean, stai cu picioarele înauntru cam jumătate de oră, apoi lasă-le să se usuce.
  10. În cazul în care eşti atacată pe nepregătite de o durere de dinţi şi nu ai timp să mergi la dentist, sau pur si simplu acesta din urmă îţi spune că trebuie să laşi durerea să se vindece singură, vodka poate fi cel mai bun prieten al tău. Încearcă să îţi clăteşti din când în când gura cu vodka, te va ajuta să lupți împotriva infecțiilor.

Produsul minune al lunii: otetul

Tu cunoşteai aceste moduri inedite de a folosi vodka?

Etichete: hot
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.