10 trucuri pentru un machiaj de festival impecabil

Două lucruri trebuie să ai în vedere când te machiezi pentru un festival: machiaj rezistent şi protecţie solară! O să stai în aer liber de dimineaţa până seara, prin urmare machiajul trebuie să arate bine atât la lumina zilei, cât şi noaptea, să reziste în jur de 10-12 ore, să dea bine în poze şi să te şi protejeze de soare, transpiraţie şi praf. Misiune imposibilă? Deloc, doar puţin mai specială decât machierea obişnuită, de zi cu zi. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să creezi un machiaj de festival impecabil:

Machiaj ten

  1. Foloseşte fond de ten cu FPS! Soarele îmbătrâneşte pielea! Dacă nu ai fond de ten cu protecţie solară, amestecă-l cu puţină cremă cu SPF, sau aplică crema înainte de orice produs de machiaj şi las-o 10-15 minute să se absoarbă complet în piele.
  2. Respectă paşii machiajului rezistent: hidratare – primer – fond de ten – pudră. Primerul face ca fondul de ten să fie mai uşor de întins şi să nu se adune în liniile fine de pe faţă, iar pudra fixează fondul de ten si reduce luciul în exces. În final, tot ceea ce mai pui pe faţă – farduri, blush, ruj – va arăta mai bine şi se va menţine mai mult. Nu uita însă că vorbim despre un machiaj de vară, aşadar nu folosi produse prea lichide şi cremoase, deoarece lasă faţa uleioasă şi se pot scurge. Încearcă un fond de ten spumă, sau estompează aspectul lucios al fondului de ten lichid cu şerveţele matifiante.  
  3. Ia cu tine un produs pentru împrospătarea machiajului. Şerveţele matifiante, apă termală sau tonică, nu contează ce foloseşti. Important e să ai la îndemână unul dintre aceste produse pentru a „trezi” din când în când la viaţă culorile machiajului şi aspectul general al tenului.

Cum să ai machiaj impecabil chiar şi la temperaturi ridicateMachiaj ochi

  1. Foloseşte eyeliner lichid – cu el poţi trasa cel mai simplu linii arcuite pentru a crea un machiaj ochi-de-pisică impecabil. Plus că nu va trebui să foloseşti farduri sau alte produse pentru ochi, deci vei avea mai puţine retuşuri de făcut. Un cat-eyes negru e clasic şi elegant, unul colorat e funky, perfect pentru festivaluri. Când, dacă nu acum e momentul potrivit să porţi eyeliner albastru sau verde electric, argintiu sau alb? Doar ai grijă să foloseşti un produs rezistent, pentru ca tuşul să nu se fisureze sau să se estompeze din cauza căldurii.
  2. Dacă îţi faci smokey eyes, foloseşte farduri-cremă, nu pudră, deoarece se întind mai uşor pe pleoape, nu se adună şi rezistă mai bine la căldură.
  3. Conturează-ţi sprâncenele. Sprâncenele bine definite scot în evidenţă privirea şi machiajul per ansamblu, iar în poze vei arăta mult mai bine. Aşadar, piaptănă sprâncenele, umple golurile dintre fire cu creion sau ceară pigmentată pentru sprâncene, iar la final aplică o pudră specială pentru sprâncene, care să le dea un aspect finisat, natural.
  4. Foloseşte mascara din belşug. Ok, e machiaj de vară, dar nu te duci la plajă, ci la un festival. Vrei să te remarce lumea şi să arăţi bine în poze? Ai nevoie de gene lungi şi dese, care să se vadă! Poţi chiar să foloseşti gene false, atâta vreme cât le-ai testat înainte pentru a te asigura că nu arată nenatural şi că se fixează bine pe genele naturale.

Cum să-ţi alegi culorile machiajului în funcţie de ten

Machiaj buze

Lucrurile sunt puţin mai complicate când vine vorba de buze, deoarece cu ele mănânci, bei, vorbeşti, aşadar e inevitabil să nu rămâi fără ruj, la un moment dat. Produsele waterproof ar putea fi soluţia, dar au tendinţa să usuce buzele şi nici măcar ele nu rezistă 12 ore fără retuş. Aşadar:

  1. Balsamul de buze cu SPF este cea mai bună opţiune. Gloss-ul sau rujurile se pot scurge, balsamul e sigur. Nu trebuie să te chinui să trasezi conturul buzelor, pur şi simplu aplici balsamul şi capeţi culoare, hidratare şi protecţie solară. În plus, balsamul e foarte simplu de retuşat, chiar şi fără să te uiţi în oglindă.
  2. Dacă alegi varianta gloss sau ruj, cel mai comod e să foloseşti ceva nude sau în nuanţa buzelor, care nu se vede urât când începe să se ia şi este şi uşor de retuşat.
  3. Dacă alegi un ruj închis la culoare, ţine cont că trebuie să îl verifici constant. Să ai mereu oglinda la îndemână pentru a verifica dacă nu ai ruj pe dinţi, dacă nu s-a estompat conturul, dacă nu l-ai întins din greşeală când ai pupat pe cineva etc. Sigur, buzele roşii sau în nuanţe închise sunt super sexy, dar trebuie să le verifici des şi retuşul lor e mai complicat. Ţine creionul de buze la îndemână pentru a reface conturul acolo unde e nevoie (în special la colţul buzelor, unde culoarea se estompează cel mai repede), precum şi o pensulă mică şi un corector cu care să ştergi rujul întins, dacă se întâmplă „accidente”.

Trucuri pentru culoare mai rezistentă pe buze

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise