10 trucuri de beauty-shopping eficient

Ai o groază de cosmetice pe care nu (știi cum să) le folosești și plătești prea mult pentru frumusețea ta? Sigur te va ajuta experiența mea de Beauty Editor…

 

  1. Urmărește-ți favoriții. Pe Facebook, pe InstaGram și în magazine sau cataloage. Vei fi astfel la curent cu campaniile de lansare care oferă produsul la un preț special. În plus, în perioada din preajma Sărbătorilor, multe dintre parfumurile tale preferate vin la pachet cu produse complementare sau accesorii în ediție limitată: mini-poșete, truse de farduri, ceasuri, bijuterii, etc.

Kenzo Flower by Kenzo EDP 50 ml + Fashion Clutch, 392 lei

  1. Alege doar ce porți. Trusele cu zeci de culori nu ajung să fie niciodată epuizate, o spun din experință; folosim nuanțele de fard de bază (nude, maro, alb, negru, gri și maxim o culoare), apoi caseta zace inutilă pâna la date expirării. De aceea, trusele în care își poți pune ce culori de fard vrei sunt o idee minunată, economică și din punct de vedere financiar, și prin prisma spațiului. Găsești astfel de truse (alegi o casetă de care pastilele de fard se prind cu magnet) la Sephora – marca proprie și Make Up For Ever -, la Douglas (Ardeco), etc. Mai nou, găsești chiar și refill pentru fondul de ten cushion (la Lancome Teint Idole Ultra Cushion, produsul este 195 lei, iar rezerva este 135 lei).

ArtDeco Beauty Box Quatro, 49 lei, rezerve fard 21 lei fiecare

  1. Vânează sesiunile de machiaj. În meseria noastră, avem șansa de a testa machiaje, produse și servicii de tot soiul. Și tu poți… Lanțurile mari de magazine, hipermarketurile și magazinele uni-brand organizează deseori evenimentele extinse pe mai multe zile, în cadrul cărora poți beneficia gratuit de machiaj, stilizarea sprâncenelor, testare de produse, etc. Ai ocazia nu doar să încerci cât mai multe produse, ci și să mai prinzi din zbor un truc-două de la consultanți.
FOTO: Imaxtree

 

  1. Schimbă formula. Industria de frumusețe este într-o permanentă evoluția, inventând sau reeditând formule de succes. Este cazul conceptului „cushion”, de inspirație coreeană, care a luat cu asalt segmentul fondurilor de ten, fiind o sinteză perfectă a îngrijirii, machiajului și portabilității.

 

  1. Aplică pentru un card de fidelitate! Majoritatea lanțurilor de parfumerii oferă oricui posibilitatea obținerii unui card de fidelitate în baza căruia poți achiziționa produse aflate în promoții exclusive, acumula puncte ce pot fi transformate ulterior în vouchere de reducere, poți beneficia de livrare gratuită, cadouri de ziua ta sau alte facilități.

 

  1. Oferă-te voluntar! Multe dintre saloanele de înfrumusețare, dar și cele specializate în proceduri mai speciale (precum aplicarea de extensii pentru gene, stilizare sprâncene, microdermopigmentare, etc.) s-au transformat în adevărate centre de instruire, formând personal în domeniul respectiv. Vestea bună este că acestea pot organiza ocazional, pa bază de programare, sesiuni de practică la care sunt invitate fete și femei dornice să beneficieze de aceste servicii, atențieee…. GRATIS! Și dat fiind că totul se desfășoară sub atenta supraveghere a trainerilor, nu riști nimic!

 

  1. Investește în propriul SPA. Câteva prosoape pufoase, lumânări parfumate de calitate sau bețișoare parfumate și produse de baie fine… nu-ți trebuie mai mult pentru a te simți răsfățată precum în cele mai exclusiviste Spa-uri. Preferatele mele sunt uleiurile de duș, scrub-urile pe bază de zahăr sau sare și loțiunile de corp din gamele complementare ale parfumurilor.

Sabon Wonderland Aroma de camera, 220 lei

  1. Ține măștile aproape. Noi, beauty-editorii, avem un cult al măștilor. Pentru ten, pentru păr, dar și pentru mâini, picioare, unghii, decolteu. Fie că le procuri din magazine – oferta e mai mult decât generoasă – fie că le prepari acasă, din ingrediente naturale, măștile pot rezolva aproape orice criză de frumusețe.

Phyto PytoElixir Intense nutrition mask, 139 lei

Murad Insta Matte Mask, 246 lei (exclusiv la Sephora)

Sephora Avocado Hand mask, 18 lei

 

 

  1. Descarcă aplicații SMART. Telefonul tău e doldora de aplicații cu filtre care să te facă mai slabă, mai radioasă… Mai bine ai instala aplicații pentru monitorizarea mișcării, diete consacrate cu idei de rețete sau soluții de beauty pentru orice problema cu care te-ai putea confrunta.

 

  1. Renunță la prejudecăți. Nu judeca un brand după preț; de multe ori, poți descoperi că un produs convenabil ca preț poate fi de foarte bună calitate. De ce să nu cumperi mai multe nuanțe de ruj deodată, în loc să achiziționezi una singură? Poți obține rezistență, hidratare, efect mat sau lucios chiar și fără să plătești o mică avere.

Perfect Stay Fabulous Matte, Berry Matte by Heidi Klum, 29,9 lei

 

CONCLUZIA: Cheltuiește cu cap

Te întrebi ce produse merită bani mulți și unde ai putea să mai strângi cureaua? Regula noastră: tot ce rămâne pe față (serum, cremă), păr (produse leave-in), face toți banii, în vreme ce produsele care se clătesc rapid – demachiant, toner, șampon, etc., pot fi alese după criteriul prețului mic, excepție făcând doar loțiunile/cremele de corp.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.