10 sfaturi pentru un designer de interior debutant

1. Ca orice artist, un designer de interior trebuie sa studieze foarte mult: care sunt tendintele in domeniu, ce fel de mobila, culori sau materiale sunt la moda, ce corpuri de iluminat se potrivesc… Fii constienta de la bun inceput ca un astfel de job presupune studiu continuu si informare permanenta.

2. La prima intalnire cu clientul mergi pregatita: cu poze, desene, reviste – in cazul in care nu ai in portofoliu nici un proiect. Dar nu intra in panica, toate au un inceput. Statutul de incepator are si anumite avantaje, cum ar fi faptul ca vin cu idei inovatoare si curajoase.

3. Nu dispera daca primul proiect a esuat. Cu un pic de perseverenta si noroc, va veni si vremea primei tale „sanse”. Poti incepe cu niste lucrari din proprie initiativa, gratuite. Propune-le prietenilor tai sa le redecorezi casa, poate chiar numai o singura camera.

4. E important sa ai incredere in tine, in ceea ce stii sa faci. Dar nu te arunca de la inceput in proiecte mari si complicate. Cel mai bine e sa incepi cu lucrari mai mici, unde sa-ti poti permite (Doamne fereste!) sa gresesti.

5. Intreaba clientii care sunt locurile lor preferate din casa si fa in asa fel incat sa atragi atentia asupra acelor zone. Scoate-le in evidenta si vor fi placut surprinsi.

6. De obicei, cei care solicita un specialist in decoratiuni interioare sunt oameni care n-au rabdarea, cunostintele sau abilitatea sa-si amenajeze locuinta sau sunt foarte ocupati. Trebuie sa tii cont de asta si sa incerci sa nu-i bombardezi cu tot felul de intrebari. Mai intai fa-ti temele si aduna mai multe propuneri (e bine sa ai 2-3 variante de culoare, mobilier, perdele).

7. Intreaba-i ce fel de hobby-uri au sau ce le place sa colectioneze. Poti expune pe un perete sau intr-un loc special cateva obiecte care sa-i aminteasca proprietarului de pasiunea lui.

8. Zicala „masoara de 10 ori si taie o data” se aplica si in decorare si amenajarea locuintelor. Nu-ti fie frica s-o iei de la capat daca ai gresit ceva, chiar daca asta impune o schimbare radicala. Fii atenta insa la lucrurile majore. Daca nu esti prea sigura, cere mai bine sfatul cuiva mai experimentat.

9. Atunci cand ai terminat lucrarea si urmeaza „testul final”, vizionarea de catre proprietari, pune in surdina un fundal sonor, preferabil o muzica linistita, care sa induca senzatia de calm si confort.

10. In cazul in care clientul nu pare prea incantat, incearca sa faci unele schimbari cu ajutorul detaliilor si propune-i sa dea o petrecere de „casa noua”. Cu siguranta se vor gasi persoane care sa aprecieze noul decor, facandu-i complimente. Asa, poate isi mai schimba si el parerea.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.