10 lucruri minunate pe care e bine să le ştii despre vaginul tău

Bunicile şi mamele noastre au trăit într-o societate pudibondă, unde a folosi cuvinte precum “sex” sau „vagin” era un păcat care te ducea către pierzanie. Iar, noi, fetele lor, am fost educate cu aceeaşi reţinere de ordin psihologic şi fizic, deşi ceva mai atenuată şi cu ceva mai mult umor.

Oricum, de eliberat de sub ruşine, ne-am eliberat singure, odată cu deschiderea întregii societăţii, deşi uneori simt că ne urmăresc încă temerile din trecut.

Ce am ratat noi femeile, de-a lungul acestor ani – una dintre cele mai importante consecinţe ale inhibiţiilor sexuale – iubirea faţă de propriul trup, bucuria de a îl cunoaşte şi de a contura o relaţie sănătoasă cu el. Am pierdut respectul, atenţia, grija faţă de miracolul acesta de trup care ne poartă mintea şi sufletul prin lume. Abia de puţini ani, am fost invitate să ne privim fără să roşim, să descoperim tot felul de detalii despre vaginul nostru sau să vorbim despre el liber, cu bucurie, la cina cu fetele din restaurantul nostru preferat.

Şi trebuie să continuăm, apoi să transmitem această energie bună mai departe, fiicelor sau nepoatelor noastre.

Am putea începe să nu renunţăm prin a descoperi 10 lucruri minunate despre vaginul nostru, organul care ne poate aduce plăcere, o altă fiinţă sau uneori durere.

1. Nu toate vaginele au în interiorul lor himen

Nu este obligatoriu să te naşti cu himen şi, implicit, să sângerezi după primul contact sexual. Unele femei pur şi simplu, nu îl au.

2. Tonusul muscular al vaginului este foarte puternic

Doctor Alyssa Dweck, M.D a declarat că muşchii din zona vaginului sunt foarte puternici şi, mai mult, tonusul lor ajută la atingerea stării de plăcere. De aceea, este recomandat să realizăm exerciţii fizice speciale pentru zona inghinală.

3. Zona din jurul vaginului poate avea diverse culori… şi nu au legătură cu nuanţa pielii în general.

Există femei cu ten închis care au un vagin foarte luminos. Sau, labiile ar putea fi ceva mai închise, în timp ce perineul ar putea fi roz deschis.

4. Dieta afectează mirosul

Deşi pare greu de crezut, ce mănânci se răsfrânge în parfumul tău de jos. El poate varia atunci când eşti la ovulaţie sau când mănânci ceva picant, de exemplu.

5. Clitorisul are mai multe terminaţii nervoase decât orice altă parte a corpului feminin.

Tocmai de aceea, îl numim motorul orgasmului.

6. 6 lucruri pe care vaginul tău ar vrea să ţi le spună, dacă ar vorbi:

7. Vaginul creşte când este excitat

De fapt, pereţii vaginului se expandează atunci când vrei să introduci un tampon, eşti excitată sau trebuie să iasă un copil pe acolo. Vaginul are această capacitate de a creşte în lăţime şi lungime ca o umbrelă sau o fustă plisată.

Youtube Idelyn Romania http://bit.ly/ConversatiiIntime

8. Ne arată când sună ceasul pentru copii

Este cu adevărat miraculos cum vaginul nostru ne spune când suntem pregătite pentru a ne reproduce: mucusul cervical devine limpede şi elastic. Trebuie doar să vă uitaţi acolo jos.

9. Nu există „vagin normal”

Fiecare femeie are un vagin unic. Fiecare vagin vine în dimensiuni, forme, culori diferite, ceea ce nu poate să creeze o categorie pe care să ne-o dorim, nu există vagin normal, ci doar vaginul tău.

10. Majoritatea infecţiilor vaginale sunt cauzate de bacterii

Cele mai multe cercetări din domeniu au arătat că marea majoritate a femeilor care suferă de infecții vaginale tinde să creadă că ciupercile sunt cauza dominantă. În unele țări din Europa Centrală și de Est, până la 67% din femeile care prezintă simptome de vaginită bacteriană, încep să se autotrateze cu orice produs fungic.

Dar, în realitate, peste 50% din cazuri sunt cauzate de bacterii. Această concepție greșită că ciuperca este întotdeauna de vină a fost o problemă enormă și a condus la mai multe cazuri de tratamente greșite, având în vedere că peste 60% dintre femei încep să se ocupe de infecții prin autotratament, iar aproximativ o treime dintre acestea ajung la medic după un tratament nereuşit cu produsul ales.

Beliema de la Idelyn  are o utilitate unică pe piaţă, fiind eficace atât pentru infecţiile vaginale micotice, cât şi bacteriene.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.