10 curiozitati despre menstruatie

Ţi-am pregătit pentru azi o listă cu 10 lucruri interesante pe care nu le ştiai despre menstruaţie.

1. Deşi este puţin probabil, este posibil să rămâi gravidă dacă faci sex neprotejat în această perioadă delicată a lunii. Motivul este faptul că sperma poate supravieţui o săptămână în corp.

2. Singurele mamifere care suferă de menopauză sunt elefanţii, balenele cu cocoaşă şi femeile.

3. Fumatul poate omorî ovulele şi poate cauza oprirea prematură a menstruaţiei.
4. Există teorii care susţin că menstruaţia a fost cea care a dat sens conceptului de timp, primele calendare fiind bazate pe durata ciclului menstrual al femeilor.

5. Pe timpul iernii, menstruaţia este mai dureroasă şi durează mai mult.

6. La un moment dat din trecut, femeile care se plângeau de dismenoree (durerea din timpul menstruaţiei) erau trimise la psihiatru, considerându-se că această durere este respingerea feminităţii.

7. În 1946, Walt Disney a făcut un film despre menstruaţie care se numea “The Story of Menstruation”. Durata acestuia este de 10 minute şi se găseşte şi acum pe Internet.

8. În unele părţi din India, femeile poartă la gât o batistă pătată cu propriul sânge menstrual pentru ca toţi să ştie că este la menstruaţie.

9. Vârsta medie la care o femeie ajunge la menopauză este 51, însă semnele acesteia pot apărea încă de la 32 de ani.

10. Pentru că femeile cântăresc acum mai mult decât în trecut, mentruaţia apare la vârste mai mici şi se termină mai târziu. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că celulele adipoase produc estrogen.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.