10 bauturi alternative la cafea

Chaiul

Provenind din India, Chaiul este preparat din ceai negru, lapte şi condimente precum scortisoară, ghimbir şi cardamom. Acesta conţine mai puţină cofeină decât se găseşte în cafea, însă aroma îţi va păvăli creierul să creadă că nu bei altceva decât porţia zilnică de cafea.

 

 

Ceaiul verde

Ia-ţi doza zilnică de energie, la pachet cu numeroase alte beneficii pentru sănătatea ta, printre care antioxidanţii, estenţiali pentru a-ţi păstra frumuseţea. O ceaşcă de ceai are mai puţină cofeină decât cafeaua aşa că poţi să consumi mai mult ceai pentru aceleaşi efecte.

Ceaiul de mentă

Menta are un rol calmant asupra stomacului şi are acelaşi efect asupra ta ca şi atunci când ai fi trezit cu ajutorul sărurilor, aşa cum se făcea în trecut.

 

 

Ceaiul de lemn dulce

Deşi nu conţine cofeină, ceaiul de lemn dulce sprijină glandele suprarenale care sunt responsabile de rezistenţa la stres. Aşadar, ceaiul de lemn dulce este un excelent tonic dar şi o sursă bună de energie.

Ceai de ginseng siberian

Cu o aromă inconfundabilă, ceaiul de ginseng siberian este o sursă de bună de energie care în plus, te va ajuta să te concentrezi mult mai bine. Acesta trebuie consumat constant pentru a avea efect maxim.

 

 

Suc de iarbă de grâu

Aşa cum plantezi de Sf. Andrei grâu, poţi să o faci cu încredere şi în restul anului pentru doze zilnice de energie verde comprimată. Sucul de iarbă de grâu conţine vitamine esenţiale, minerale şi nutrienţi şi este foarte hrănitor. Acesta se digeră foarte uşor şi este asimilat rapide de organism.

Suc de rodie

Băut ca atare sau în combinaţie cu alte sucuri, transformat într-un coktail de energie la pahar, sucul de rodie este bogat în antioxidanţi şi are o aromă deosebită, dulce-acrişoară.

Smoothie verzi 

Fructele şi legumele îşi aduc aportul de energie necesară cu care să suplineşti lipsa cafelei din regimul alimentar zilnic. Experimentează permanent şi alege-ţi combinaţiile preferate de fructe şi legume pentru smoothie-uri pline de sănătate şi vitalitate…Aşadar, pune-ţi blenderul la treabă!

 

 

Pudră de roşcovă

Prepară această pudră ca pe cacao cu lapte. Rezultatul este o băutură delicioasă, plină de vitamine şi minerale cu un conţinut impresionant de antioxidanţi şi fără pic de cofeină!

Apă cu lămâie

După ce piere efectul cafelei pe care ai băut-o de dimineaţă, oferă-ţi o doză nouă de energie într-un pahar de apă…cu lămâie! Zeama de lămâie va avea un efect puternic asupra simţurilor tale adormite ce te va energiza instant. Adaugă şi două frunze zdrobite de lămâie şi vei obţine o băutură delicioasă.

 

 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.