Veronica Pahomova îmbină modelingul cu pasiunea pentru scris

Îmbinând cu succes o carieră în modeling cu jobul de zi cu zi ca Director de Marketing într-un startup pe partea de tehnologie, Veronica Pahomova are charismă și un discurs elevat care ne-a cucerit. Citește mai jos despre podcasturile ei favorite, pasiunea pentru scris și autorii care o inspiră, dar și despre cum a fost pentru ea experiența lui 2020 și ce își dorește în 2021.

Veronica Pahomova / © Cosmopolitan România. Verionica poartă costum, Barrus London @BarrusLondo; pantofi, Enroco Cuini @enrococuini; colier, Laurel Dewitt @laureldewitt.

Ai o relație strânsă cu moda, activând în modeling de la vârsta de 16 ani. Ce designer preferi, ce brand de modă care te inspiră cel mai mult?

Modelingul mi-a oferit ocazia nu numai să fiu mereu la curent cu tendințele, dar, de asemenea, să mă documentez și să învăț lucruri interesante desăre istoria modei și designului. Deși, poate, răspunsul meu la întrebarea voastră va fi destul de clișeistic, ador orice colecție semnată de Brandon Maxwell. Pe măsură ce înaintez în vârstă, observ că sunt tot mai atrasă de croielile sleek și flatante ale pieselor lui vestimentare, care majoritatea tind să contureze imaginea unei femei puternice, la conducere. Cât despre relația mea cu moda, sunt acum în punctul în care trec de la a fi un simplu observator la a-mi defini și contura cu adevărat un stil personal.

Care sunt tendințele tale favorite în această iarnă și… ce piese vestimentare sau trenduri nu ai purta niciodată?

Am observat atât la mine cât și la cei din jurul meu că am început cu toții să purtăm tonuri mai neutre, cum ar fi camel, nisip și diverse nuanțe de maro. Deși nu este un trend atât de proieminent cum a fost anul trecut cel al cizmelor peste genunchi, cizmele slouchy sunt acum foarte fashionable și nu pierd nicio ocazie să le promovez. Singurul trend pe care, personal, nu mă văd abordându-l este animal print, cu care pur și simplu nu rezonez deloc – nici măcar Tiger King nu m-ar putea face să mă mă răzgândesc!

Veronica Pahomova
Veronica Pahomova / © Cosmopolitan România. Verionica poartă body,  Zlatko Jovanovski @jzj_zlatko; pantofi, Enroco Cuini @enrococuini; brățară, Laurel Dewitt @laureldewitt.

Care este stilul tău vestimentar în viața de zi cu zi?

Am tendința să merg pe clasic în ținutele mele zilnice – mă refer la outfituri elegante, ușor office, cu detalii de dantelă sau piele dacă mă simt spicy. Și îmi place foarte mult să port malete sau pulovere cu guler pe gât cu o combinație de jeans + blazer. De asemenea, cerceii mari și rotunzi au devenit accesoriul meu preferat în ultimul timp. Dacă ar fi să menționez un brand peste care ați da cel mai mult dacă vă invit în raită în dressingul meu, acel brand este, cel mai probabil, Burnello Cucinelli.

Știm că sunt 4 podcasturi pe care le adori – The Joe Rogan Experience, This Week in Startups, Lex Fridman Podcast și The Portal.  Ce ai avut de învățat din ele?

Trăim vremuri în care oamenii nu mai pot fi atenți și nu se mai pot concentra să citească un text foarte mare, ceea ce a dus la micșorarea conțiuntului care ni se oferă. Pe de altă parte, mereu aud că oamenilor le este foarte de dor de conversații lungi și adevărate. Majoritatea podcasturilor pe care le-am menționat eu se învârt în jurul ideii că discuțiile informative pot avea loc și într-un cadru de autenticitate nefiltrată, aceasta fiind cea mai bună metodă de a înțelege nuanțele dintr-o situație analizată. Cred că unele aspecte ale vieții au fost neglijate și, ca atare, foarte fascintant de recuperat și ușor de digerat în forma unui podcast.

Veronica Pahomova
Veronica Pahomova / © Cosmopolitan România. Verionica poartă costum, Barrus London @BarrusLondo; pantofi, Enroco Cuini @enrococuini; colier, Laurel Dewitt @laureldewitt.

Ne-ai spus că adori să scrii. Care este cea mai recentă carte pe care ai citit-o și ce autori te insiră cel mai mult?

Cea mai recentă carte pe care am citit-o (sau ascultat-o, mai degrabă) a fost The Decision, scrisă de Kevin Hart. Este o carte foarte motivațională care împărtășește secretele unui psihic tare și ale succesului cu adevărat productiv. Însă autorii care mă inspiră pe mine personal și care îmi influențează și modul de a scrie sau de a mă raporta la scris sunt Oscar Wilde și Edgar Allan Poe – ambii foarte diferți de Kevin Hart!

Cum reușești să îmbini o carieră în modeling cu jobul de zi cu zi, ca Director de Comunicare într-un startup, despre care ne-ai povestit? Ce calități are un job, care de ajută să reușești în celălat?

Să combin două lumi și medii profesionale aparent foarte diferite este un task dificil, din moment ce ambele necestită multă energie și mult timp investit. Atât pe platourile de filmare, cât și într-o sală de ședințe, mereu trebuie să fiu atentă ce impresie fac. Mereu vând ceva, fie că este vorba de un produs, prin înfățișarea mea, sau de o idee, print-o prezentare sau un discurs.

Dincolo de toate detaliile, ambele cariere îmi oferă ocazia să îmi dezvolt talentul pe partea de comunicare, atât în moduri verbale cât și non-verbale, care sunt sigură că îmi vor aduce beneficii în timp despre care acum nici măcare nu sunt conștientă.

Veronica Pahomova
Veronica Pahomova / © Cosmopolitan România. Veronica poartă corset și rochie,  Zlatko Jovanovski @jzj_zlatko; pantofi, Enroco Cuini @enrococuini; brățară și inel, Tanzila Rab @tanzila_rab_designs.

Ai simțit vreodată că ești discriminată în domeniul tău profesional, marketingul, pe motiv că ești model sau doar o „față” frumoasă, de către oameni care au crezut că nu poți duce un job serios?

Am fost suficient de norocoasă până în prezent să nu am niciun fel de experiențe de acest tip. Am fost mereu respectată și m-am simțit egală cu toată lumea în mediile profesionale în care am activat până în prezent. Este important să găsești o comunitate profesională care te inspiră și te sprijină și eu am fost foarte norocoasă că obțin un job într-o companie care lucrează mult cu oamenii și pe partea vocațională.

Care sunt cele mai interesante locuri în care ai călătorit și cele mai importante relații pe care le-ai dezvoltat cu ajutorul modelingului?

Locul meu favorit, și de-a dreptul memorabil pentru mine, a fost China, unde am călătorit în vara trecută – mai precis, orașele Beijing și Shanghai, unde am întâlnit alte modele de origine est-eutopeană. Cu ele am format imediat cele mai frumoase legături.

Veronica Pahomova
Veronica Pahomova / © Cosmopolitan România. Veronica poartă body,  Zlatko Jovanovski @jzj_zlatko; pantofi, Enroco Cuini @enrococuini; brățară, Laurel Dewitt @laureldewitt.

Ce te-a învățat experiența anului 2020?

Anul 2020 mi-a oferit ocazia să reflectez mai mult la mine însămi, la prioritățile și valorile mele personale, să mi le reevaluez și consolidez. Am început să apreciez cu adevărat, poate chiar exagerat de mult, toate oportunitățile și relațiile frumoase pe care le am. Per total, experiența anului 2020 m-a învățat importanța momentelor de introspecție adevărate și importanța iubirii de sine și pentru umanitate ca un întreg.

Veronica Pahomova
Veronica Pahomova / © Cosmopolitan România. Veronica poartă costum, Barrus London @BarrusLondo; pantofi, Enroco Cuini @enrococuini; colier, Laurel Dewitt @laureldewitt.

În sfârșit, ce îți dorești de la 2021?

Aș vrea ca 2021 să ne întâmpine cu o gură de aer proaspăt, să ne despovăreze cu adevărat. Anul în curs a fost marcat de evenimente fără precendent și îmi doresc ca, în 2021, să avem parte de o mai bună comunicare și consens, ca și comunitate globală, pe măsură ce începem să reparăm totul – de la problemele noastre cu noi înșine, la cele din casele, comunitățile sau țările noastre.

Model: Veronica Pahomova
Stilist și Director de Creație: AmbiKa „B” Sanjana @styledbyambika
Fotografii: Demetrious Ward @meech213
Machiaj: Christine Tirado @christinetirado_mua
Coafură: Jarad Reed: @jtouch
Producător: @valentinagurova

Citește și Ellen Alexander, în exclusivitate pentru Cosmopolitan România.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.