Editor’s Note: Drum bun!

By  | 

Acum câteva zile, fiindcă se vehiculau în redacție tot felul de teoreme și convingeri despre lucruri și viață, le spuneam colegelor mele — cu surpriză și, aș spune, cu plăcere chiar — că am senzația că trec prin cea mai nespirituală perioadă din viața mea. Mi-am dat seama că nu e așa. Că este vorba despre altceva, nu știu dacă mai profund, mai superficial, sau despre pur și simplu o nouă stare de fapt. Senzația pare a fi una de levitație.

Și este descrisă cel mai bine de acest citat pe care l-am extras din jurnalul online unui fotograf, în timp ce acesta parcurgea mai bine de 1000 km pe jos, pe Camino de Santiago, drumul pelerinilor spre catedrala din Santiago de Compostela, Spania. “Am uitat să mai gândesc”, zicea el, “să îmi încrețesc fruntea, să mă gândesc la ce urmează sau să rămân blocat în trecut.

Am trecut de la gânduri multe, la a nu mai gândi nimic, la a fi într-o stare continuă de liniște și de așteptare.” Asta scria, într-una dintre cele 35 de zile de călătorie inițiatică, o călătorie cât o viață. Și pe bună dreptate. Mi-am dat seama, reflectând puțin — atât cât îmi mai perimite condiția mea “nespirituală” — la aventura lui presărată cu peisaje ce-ți taie răsuflarea, oameni incredibili, accidente, oboseală extremă, lacrimi, emoții și multe bășici în talpă, mi-am dat seama, ziceam… că viața însăși este un Camino de Santiago.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de mai a revistei Cosmopolitan România.

Text: Diana Colcer

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *