Cum iti ingrijesti tenul dupa… sala

By  | 

 

Ritualul de dinainte

Dacă te machiezi sau nu la sală, e decizia ta, însă ar fi bine să te limitezi la un makeup minimalist. Nu e vorba doar de scurgerea produselor pe faţă, odată ce transpiri, ci există pericolul ca acestea să invadeze porii deschişi din cauza căldurii emanate de corpul tău, dând naştere coşurilor, punctelor negre, etc. Aşadar, înainte să te pui la „treabă”, curăţă bine faţa cu un produs exfoliant, inchide porii cu o loţiune tonică şi apoi hrăneşte tenul şi decolteul cu o cremă uşoară. Aşteaptă câteva minute şi aplică un fond de ten light sau B.B.-cream.

 

Strategie imediată

După ce termini ora de sport, nu întârzia să-ţi cureţi faţa temeinic. Bine-ar fi să ai mereu în geanta de sală un produs de curăţare (gel, loţiune micelară, etc.) , pe care să îl foloseşti fie la duş,  sau măcar şerveţele demachiante, dacă urmează să faci duş abia acasă. Nu lăsa transpiraţia, amestecată cu formulele „topite” de pe faţă, să rămână să se usuce pe piele, altminteri vei afla pe pielea ta ce înseamnă ten încărcat şi tern.

 

Programul de zile „dinamice”

În zilele când practici exerciţii fizice, ar fi bine să incluzi în ritualul de seară un produs exfoliant, fie pe bază de acizi, fie abraziv. Tenul este supra-solicitat în zile cu agitaţie, având nevoie de o atenţie sporită, atât în faza de curăţare, cît şi în ceea ce priveşte hidratarea (foloseşte tehnicile de masaj facial pentru a ajuta crema să penetreze optim pielea, care se poate deshidrata din cauza transpiraţiei abundente, formând o barieră greu de trecut pentru umectanţii din cremle de îngrijire).

 

Acum că ştii cum să te fereşti de micile neplăcere provocate de efortul fizic, sigur îţi vei reînoi abonamentul la sala de fitness! Dar până una alta… te-ai înscris în competiţia Cosmo Glam Sports

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *