Zâmbetul perfect există! 3 metode să-l obții și să-l păstrezi

Dacă o imagine valorează cât o mie de cuvinte, atunci care este valoarea zâmbetului? Atunci când ai încredere în tine, când zâmbești fără nicio reținere și în mod natural, inevitabil ai și mai mult succes în activitățile de zi cu zi. Prezentatorii de știri, modelele și alte persoane aflate în lumina reflectoarelor investesc frecvent în obținerea celui mai frumos zâmbet posibil. În ziua de azi, însă oricine poate face pasul spre o dantură fără cusur și de un alb strălucitor.

Iată care sunt cele 3 metode prin care și tu poți obține un zâmbet de vis.

#1 Fațetele dentare

Conform cliniciledrleahu.ro, zâmbetul perfect se poate obține foarte ușor cu ajutorul fațetelor dentare. Acestea reprezintă o tehnică avansată, folosită pentru refacerea estetică a dinților afectați de fracturi, ciobiri sau decolorări. Fațetele dentare sunt de două tipuri: din ceramică și din compozit. Acesta din urmă reprezintă combinația mai multor materiale.

Fațetele dentare din ceramică imită mult mai bine lumina dinților naturali și reprezintă o alternativă mult mai rapidă față de fațetele din compozit. Materialele folosite sunt biocompatibile, iar fațetele dentare sunt tolerate de gingii și de organism. Acestea sunt recomandate și pentru rezolvarea problemelor minore, cum ar fi: fisuri sau modificări mici de culoare pe suprafața dinților, ușoare suprapuneri sau modificări de poziție a unui dinte sau grup de dinți. Avantajul lor este că se aplică foarte repede, de cele mai multe ori fiind necesară doar o singură ședință. Crearea și aplicarea fațetelor poate fi considerată o artă în stomatologie, deoarece oferă o estetică deosebită.

Pentru persoanele care au probleme legate de forma și textura dinților, tratamentul cu fațete dentare este ideal.

#2 Albirea profesională

Conform WebMD, să ai un zâmbet mai luminos înseamnă să devii un „nou” tu. Un zâmbet mai alb și mai strălucitor te poate ajuta să te simți bine cu tine însuți, dar și cu persoanele din jur. Deși, pe piață știm că există câteva produse de albire, cum ar fi benzile, pastele și gelurile de dinți, albirea dentară realizată de un medic stomatolog este cea mai sigură. Ea te poate ajuta să scapi într-un timp mult mai scurt de petele formate în urma consumului de cafea, ceai, suc acidulat, vin roșu și chiar și de culoarea galbenă a dinților, ce poate fi un semn al consumului de tutun.

Metoda este foarte simplă și se efectuează într-o singură ședință. Datorită noilor tehnologii, albirea profesională la cabinet este mult mai sigură, iar procedura începe cu acoperirea buzelor și a gingiilor, lăsând dinții expuși, apoi se aplică un gel de albire, care a fost conceput pentru a fi utilizat cu lumină specială. Lumina și gelul lucrează împreună pentru pătrunderea ușoară în smalțul dinților, eliminând petele și decolorarea.

Așadar, albirea dinților este un tratament sigur, care nu implică reacții adverse sau complicații ulterioare. Pentru a păstra aspectul zâmbetului este bine să acorzi atenție consumului de alimente pigmentate și să respecți regulile igienei dentare în fiecare zi. Albirea profesională poate face ca zâmbetul tău să arate exact așa cum îl visezi. Zâmbetul tău este important! Așa că ai grijă prin ce metode alegi să-l menții atât sănătos, cât și frumos.

Aparatul dentar

Aparatul dentar se recomandă atunci când dinții sunt strâmbi, când există spații între ei apărute în urma extracțiilor dentare. Tratamentul ortodontic te ajută să îți înfrumusețezi zâmbetul și joacă un rol important în corectarea oricărei probleme. Beneficiile aparatului dentar sunt: îndreptarea dinților, reducerea sau eliminarea numărului de spații create de extracții dentare, îmbunătățește simetria facială și asigură dezvoltarea corectă atât a dinților, cât și a feței. De asemenea, aparatele dentare sunt de mai multe tipuri: clasice – cu brackeți și sârme de susținere – și moderne, din ceramică sau invizibile. Medicul tău stomatolog te poate ajuta cel mai bine în alegerea unui tip de aparat potrivit. Un zâmbet frumos reprezintă un motiv în plus pentru a te simți mai încrezător. Atunci când alegi să porți aparat dentar este important să respecți regulile igienei orale corecte, să schimbi periuța de dinți odată la 2 luni și să nu neglijezi periajul dentar, de cel puțin două ori pe zi.

Acestea fiind spuse, medicul dentist este singurul care te poate ajuta să-ți menții zâmbetul frumos și sănătos. Controlul de două ori pe an este cel mai indicat pentru menținerea zâmbetului perfect.

Foto: Unsplash.com

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.