Ritual de frumusețe pentru îngrijirea de iarnă

Aerul rece, atmosfera uscată din interior și toate celelalte „surprize” ale iernii pot să-ți afecteze vizibil pielea. Dar tu n-o să-i permiți asta, cu acest ritual de frumusețe potrivit pentru îngrijirea de iarnă.

Straturi, straturi…

La fel cum zăpadă se așterne strat peste strat, tot așa vei proceda și tu cu produsele pentru îngrijirea de iarnă. Dacă în sezonul trecut „scăpai” cu o cremă, acum s-ar putea să ai nevoie de un serum, urmat de o cremă de îngrijire și o loțiune cu factor de protecție (doar știi că și iarna e nevoia de una). Așteaptă minim un minut între aplicări, pentru a da răgaz fiecărui produs să se absoarbă.

Hey Honey Boost it up Daily Moisturizing cream, 207 lei (Douglas)

Introdu în „meniu” uleiul

Dacă nu poți tolera textura grasă a uleiului facial, amestecă-l cu o cantitate egală de cremă sau loțiune, și vei obține un produs cu o textură luxuriantă, perfect pentru hidratarea hibernală.

Youth to The People Maqui+Acai Prickly Pear goji Hydrate&Glow oil, 192 lei (Sephora)

Exfoliază cu moderație

Când îți vezi pielea atât de ternă, ești tentată să ridici miza folosind un exfoliant mai puternic / un scrub mai dur, însă problema nu dispare, ci se agravează, provocând iritații, roșeață, textură aspră. Încearcă mai degrabă exfoliante blânde (dar eficiente) pe bază de acid lactic, acizi din fructe sau procură-ți un gadget pentru curățarea feței. Pentru corp, poți încerca un periaj pe uscat, urmat de o exfoliere cremoasă la duș.

L’Oreal Paris Smooth Sugars Scrub, 49 lei

„Acoperă”-ți pielea

După duș, când pielea e mai receptivă la ingredientele din formulele hidratante, oferă-i ceva care să-i țină de cald pe o perioadă mai lungă, precum vaselina sau crema de gălbenele.

Douglas Body Honey Body Balm, 63 lei

Ai grijă de extremități

Părțile expuse la frig au nevoie de atenție suplimentară, personalizată: alege un balsam cremos pentru buze, o cremă bogată pentru mâini și coate, iar pentru zonele cu piele îngroșată precum călcâiele (pe care tindem să le neglijăm iarna), procură-ți o cremă care să prevină crăparea pielii și să hrănească profund picioarele.

The Body Shop Coconut Hand cream, 26 lei

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.