(P) Rețete sănătoase pentru care merită să-ți iei cuptor electric

By  | 

Se spune că cele mai delicioase preparate sunt și cele mai grele pentru sistemul digestiv. Dar nu trebuie să fie o regulă. Dimpotrivă, tot mai mulți bucătari abordează rețetele astfel încât ingredientele folosite să-și păstreze cât mai mult nutrienții, fără să compromită gustul. Iar de cele mai multe ori, vedeta acestor rețete este cuptorul electric. De ce să faci și tu această trecere? Pentru că este foarte ușor de controlat, pentru că poți să-l iei în rate la eMAG și pentru că ai putea să mănânci în fiecare săptămână bunătățile de mai jos.

Cârnăciori cu ardei

Cârnăciori sănătoși? Dacă sunt aleși corect, da. Cumpără cârnăciori fără ingrediente dubioase, doar din carne și condimente. Și prepară-i chiar în ziua în care i-ai luat, pentru că prospețimea este esențială. Pentru a echilibra balanța între savoare și aciditate, poți să-i trimiți la cuptor împreună cu niște ardei grași multicolori, o ceapă, piper, usturoi și un strop de ulei de măsline. Grăsimea lăsată de cârnați va carameliza legumele, iar legumele vor adăuga gust și culoare cărnii. Combinația perfectă într-o singură tavă.

Chifteluțe coapte

Carne tocată, pesmet și ierburi mediteraneene, toate legate cu ajutorul unui ou bătut. Așa începe o poveste care va umple casa de miresme. Te-ai aștepta ca această bunătate să răsară dintr-o tigaie. Dar este destinată cuptorului de această dată, într-o tavă căptușită cu foaie de copt. Rezultatul este la fel de delicios, dar mult mai sănătos, pentru că lași doar grăsimea naturală a ingredientelor să-și facă treaba. Mai departe, poți să le savurezi ca atare sau să integrezi totul într-un sos de roșii, deasupra unor spaghete.

Cotlete la cuptor

Vara e sezonul grătarelor și te încurajăm să profiți de vremea bună pentru a ieși la iarbă verde. Dar poți la fel de bine să prepari totul de acasă și să ieși la un picnic mai sănătos. Cotletele rumenite la cuptor te scapă și de fumul grătarului, dar și de curățat uleiul de pe faianța din bucătărie. Secretul este să le îmbraci în pesmet și să le asezonezi din belșug cu toate ierburile parfumate din cămară. Iar pentru un plus de savoare, amestecă pesmetul și cu puțin parmezan ras.

Somon copt cu spanac cremos

Cine a zis că peștele nu merge cu brânzeturi? Avem o rețetă care-l contrazice clar. Pentru că folosește somon file, spanac proaspăt, iaurt grecesc și parmezan din belșug. Această operă nordică, înnobilată cu ingrediente mediteraneene, poate fi deliciul ușor al oricărei zile de vară. Și este la fel de ușor de preparat. Mai întâi, somonul capătă o crustă fină la cuptor, după care întorci fileurile și așezi restul ingredientelor amestecate deasupra. Și îi dai voie peștelui să se rumenească bine, alături de ierburi și brânzeturi.

Pentru mai multe idei gustoase și sănătoase, cumpără un cuptor electric și începe să experimentezi. Iar dacă-l plătești prin CardAvantaj, te bucuri și tu, se bucură și bugetul. Pentru că împarți totul în rate și-ți vezi liniștit de rețete.

 

Sursă foto: Credit Europe Bank

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *